Annonce
Vejle

Regeringen afviser behovet: Men ansøgninger om bredbånd er fordoblet

Der er stadig brug for Bredbåndspuljen, siger SF's Karina Lorentzen Dehnhardt. Nye viser, at antallet af ansøgninger til puljen er fordoblet fra 2019 til 2020. Foto: Jacob Schultz
Annonce

Vejle: Ønsket om tilskud fra Bredbåndspuljen er stejlt stigende. Tal fra Energistyrelsens hjemmeside viser, at der er 342 ansøgninger i 2020 mod 125 2019. I Region Sydjylland er tallet øget fra 41 til 78. I Vejle Kommune er der i år tre ansøgninger mod fem sidste år.

Den socialdemokratiske regering har udeladt bredbåndspuljen fra dette års finanslovsforslag. Det gjorde den den også sidste år, men da hed det sig, at det var en forglemmelse. I år har finansminister Nicolai Wammen (S) sagt, at behovet ikke er der.

- De nye tal viser, at der er brug for at få puljen genetableret. Hvis ikke den fortsætter, vil det få store konsekvenser for landdistrikterne, som taber muligheder for at folk kan arbejde hjemmefra eller drive forretning, siger SF’s landdistriktsordfører, Karina Lorentzen.

90 procent af ansøgningerne har adresser i landzone, og de resterende ligger i sommerhusområder. Særligt i en coronatid, hvor flere arbejder hjemmefra, kan bredbåndsforbindelsen få en jobmæssig betydning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VEJLE For abonnenter

Totalt kaos på plejehjemmet: Mens deres 94-årige mor lå for døden, måtte Lone og Hanne hjælpe med at gøre rent og lave mad til hele afdelingen

Erhverv

Julefrokosten blev corona-aflyst: Personaleforening sender 160 medlemmer på restaurant i stedet

Annonce