Annonce
Læserbrev

Regeringen straffer de private daginstitutioner

Læserbrev: Regeringen og resten af venstrefløjen er for nyligt blevet enige om at fordele 500 millioner kroner til bedre normeringer i daginstitutionerne. Men det er langt fra alle børn, der får glæde af midlerne. Faktisk er det udelukkende børnene i de kommunale daginstitutioner, midlerne kommer til gavn.

Dermed fortsætter regeringen sit ideologiske korstog mod alle de private tilbud.

Først forsøgte regeringen at skære markant i tilskuddet til fri- og privatskolerne. Noget, som ville have resulteret i lukninger af skoler og øget forældrebetaling. Og nu har regeringen så lavet en aftale, der udelukker alle de private daginstitutioner fra en aftale om bedre normeringer. Det kommer til at gå ud over børnene.

I Danmark er der rigtig mange børn, der til daglig bliver passet i en privat institution. Alle de børn får altså ikke gavn af midlerne til bedre normeringer. I Vejen Kommune drejer det sig helt præcist om 40,4 procent af børnene, mens det i Billund Kommune drejer som om hele 44,7 procent.

Det gør mig bekymret. For når regeringen vælger at prioritere børnene i de kommunale daginstitutioner, så sender de et signal om, at de mange børn i private daginstitutioner ikke er lige så vigtige.

I Venstre vil vi understøtte det frie valg. Og vi vil sikre, at pengene til enhver tid følger barnet, så forældrene kan vælge det tilbud, der passer bedst til dem og deres barn.

Mette Frederiksen påstår, at hun er ”børnenes statsminister”. Men hendes handlinger viser det stik modsatte, når de mange børn i private tilbud blive nedprioriteret.

Anni Matthiesen kritiserer, at de private institutioner ikke får glæde af millionerne til børnepasning. PR-foto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Liveblog: Kirkeminister dropper at arbejde for åbne kirker i påsken

Vejle

Mens coronastormen raser: 101-årige Irmgard går tur hver dag og klarer selv al rengøring

Annonce