Annonce
Debat

Regeringens forslag går målrettet efter at ramme de private daginstitutioner og indskrænke forældrenes frie valg

Anni Matthiesen. Pressefoto

Læserbrev: Endnu en gang må vi forstå på regeringen, at de er klogere end danskerne selv. De ved i hvert fald bedre end landets forældre, hvad der er bedst for deres børn.

Og det er til enhver tid et offentligt tilbud i regeringens øjne. Derfor fortsætter de helt ufortrødent deres ideologiske heksejagt på de private pasningsmuligheder.

I denne uge har vi i Folketinget taget hul på det lovforslag, hvor regeringen sammen med sine røde støttepartier vil indføre minimumsnormeringer i de offentlige daginstitutioner.

Annonce

Som en del af forslaget vil regeringen samtidig sænke tilskuddet til private pasningsordninger, så de ikke får del i de midler, der afsættes til minimumsnormeringer.

Det betyder, at egenbetalingen vil stige for de familier, som ønsker, at deres barn skal boltre sig i en privat daginstitution til hverdag.

Regeringens forslag går målrettet efter at ramme de private daginstitutioner og indskrænke forældrenes frie valg. Det kan vi i Venstre under ingen omstændigheder bakke op om.

Gang på gang er vi vidner til regeringens ideologiske kamp mod private initiativer og vores frihed til at vælge selv. Men jeg bliver især forarget, når det sker på bekostning af vores børn.

Med finanslovsaftalen for 2021 besluttede regeringen desuden, at nye private daginstitutioner skal være forbudt, og de eksisterende må ikke længere trække overskud ud.

Det er mig en gåde, at "børnenes statsminister" aktivt vil forhindre forældre i at vælge, hvilket dagtilbud der passer bedst til deres eget barn.

Anni Matthiesen

Det er mig en gåde, at "børnenes statsminister" aktivt vil forhindre forældre i at vælge, hvilket dagtilbud der passer bedst til deres eget barn.

Vi er ikke ens, og vi skal respektere hinandens frihed til at træffe vores egne valg. Det må aldrig blive statens opgave at proppe os alle sammen ned i offentlige kasser.

Lad nu det frie valg leve, kære regering.

Annonce
VEJLE For abonnenter

Erhvervsområde midt i byen er dødsdømt og erstattes af 110 boliger i løbet af de kommende fire år: Det kan du vente dig

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se de eventyrlige julelys på den velbesøgte villavej: 'Det kan godt være svært at komme ud af indkørslen mellem klokken 17 og 18'

Alarm 112 For abonnenter

Politiet forbyder båthorn i Sandvad: 'I må gerne demonstrere, men det skal være i stilhed' - lokalrådsformand føler, at staten giver de utilfredse mundkurv på

Billund

Skal de ældre nu trille helt op i nordvestbyen?

Jelling For abonnenter

Vejles borgmester vidste ikke, hvornår beboerne på Center Sandvad ville flytte ind - Udlændingestyrelsens svar er uklart

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Vejle For abonnenter

Vores madanmelder gæster indisk restaurant i Vejle: Tam og kedelig oplevelse - og hvor i alverden var mangosaucen?

Debat For abonnenter

Nu rabler det for EU-kommissionens formand. Von der Leyen vil drøfte tvungen vaccine

Alarm 112

Iskolde tyve kom på besøg, mens husets ejer var i bad: Det kan være en del af noget større

Skal man absolut fyre krudt af, bør det begrænses til mellem klokken 24 og 01 nytårsaften. Bum!

Erhverv

Kæmpe tilflytning til Vejle, Kolding, Fredericia og Middelfart kan mærkes hos leverandør: Skal levere varme til 32.000 nye huse

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Hedensted

177 grunde revet væk: Nu vokser stor-udstykning med to etaper mere

Annonce