Annonce
Børkop

Regeringsudspil: Stationerne i Børkop og Give skal friskes op

Børkop Station er med i Regeringens trafikudspil. Det samme er stationen i Give. Arkivfoto: Jørgen Flindt
Børkop Station skal have en opgradering, hvis det står til regeringen. Også Give Station er med i regeringens nye trafikudspil.

Børkop/Give: Regeringen har et helt nyt trafikudspil på gaden, og i det udspil, som har fået navnet "Danmark Fremad", finder man en lang række mindre stationer, deriblandt Børkop Station.

- Jeg er så kisteglad. Vi har kæmpet for Børkop Station i så mange år, og med vi mener jeg også de mange, gode lokale kræfter, som gennem årerne har gjort et kæmpe arbejde for at sætte fokus på de udfordringer, der er på Børkop Station, siger det lokale folketingsmedlem Birgitte Vind (S).


Jeg er så kisteglad. Vi har kæmpet for Børkop Station i så mange år.

Birgitte Vind (S), medlem af Folketinget


Børkop Station er med en pulje af andre mindre stationer, som trænger til en opgradering. Og det er der bestemt heller ingen tvivl om, at stationen i Børkop trænger til en opgradering.

- Planen er, at Børkop Station skal op på et niveau, der svarer til nutiden, og det er da heller ingen tvivl om, at stationen trænger til det, siger Birgitte Vind.

Men i skrivende stund er den endelig ordlyd af udspillet ikke meldt ud, så hvad der konkret skal ske i Børkop, og alle de andre stationer, er endnu uvist.

I Børkop er der dog et område, som brugerne af stationen har klaget over i mange år. Højden på perronerne. De er nemlig bygget for 152 år siden, og de er over 30 centimeter for lave i forhold til de moderne tog.

- Tanken er, at stationerne skal gøres mere tilgængelige, og det må vi sige er en ting, det kniber med i Børkop. Jeg kender ikke til detaljerne i udspillet, så jeg ved ikke noget konkret, men jeg har en forventning om, at der også skal gøres noget ved perronhøjden i Børkop, siger Birgitte Vind.

Annonce

Også Give er med

Ifølge DR skal der, ifølge Regeringens udspil, i alt afsættes 250 millioner kroner til at få en række danske stationer opgraderet. Og der er to stationer i Vejle Kommune med i planen. Give og Børkop.

- Give trænger også til en opgradering, og byen fortjener en station, der ser mere pæn og indbydende ud, så det er kun dejligt, at Give også er tænkt ind i udspillet, siger Birgitte Vind.

I alt er 31 stationer rundt i landet med i udspillet, blandt andet også byer som Taulov, Ribe og Glumsø.

Da der er tale om et udspil, skal tingene nu til politisk forhandling. De forhandlinger forventes afsluttet i de kommende uger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Kaffetørst førte til storbrand på Randbøl Hede: Se skaderne i videoen her

Annonce