Annonce
Billund

Regionen afbryder vanskeligt samarbejde med Tolke Danmark

Arkivfoto
syddanmark - Tolke Danmark skal ikke længere være leverandør af tolkeydelser til Region Syddanmark. Det skriver regionen i en pressemeddelelse torsdag eftermiddag.

Samarbejdet mellem Region Syddanmark og Tolke Danmark er forbi.

Det meddeler regionen torsdag, efter at samarbejdet, der begyndte den 1. februar, har været yderst problematisk.

Allerede den 2. februar meldte regionen ud, at de overvejede at stoppe samarbejdet, fordi flere tolke ikke var mødt op til aftaler til gene for læger og patienter.

Aftalen om at ophæve samarbejdet blev truffet onsdag aften, efter de to parter havde siddet i møde både tirsdag og onsdag.

Ifølge en pressemeddelelse fra Region Syddanmark afbrydes kontrakten, fordi "indkøringen af den nye tolkeaftale ikke er forløbet som forudsat, og at parterne derfor er bedst stillet med at gå hver til sit."

Økonomidirektør i Region Syddanmark, Mogens Sehested Kristensen sad med til møderne, og var med til at tage den fælles beslutning om at sige stop:

- Det er endt med, at vi har en fælles forståelse af, at man ikke er kommet i mål, med det man var forpligtet på.

sagen kort

Alle landets regioner havde i efteråret 2016 fælles udbud på hvilke tolkeleverandører, der skulle står for tolkeopgaver i de enkelte regioner.Tolkene bliver blandt andet brugt til lægekonsultationer, hvor behovet er der, for at læge og patient kan kommunikere.Ifølge Region Syddanmark selv, fik de tilbud fra 20 leverandører. Her valgte regionen firmaet Tolke Danmark.

Den 1. februar 2017 skulle Tolke Danmark så i gang med tolkearbejdet for regionen. Men allerede dagen efter, torsdag den 2. februar 2017, sendte Region Syddanmark en pressemeddelse ud, omhandlende at de overvejede at ophæve samarbejdet med Tolke Danmark.

Region Syddanmark overvejede samarbejdet en ekstra gang, efter flere hændelser, hvor tolke ikke var dukket op, og mangel på bekræftelse af bookingaftaler.

Ugen efter tirsdag den 7. februar afholdt Region Syddanmark og Tolke Danmark møde. Et møde der trak ud til dagen efter.

Torsdag den 8. februar kunne Region Syddanmark så melde ud, at de

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Sydbank i Grindsted skal have ny chef

Hedensted

Se Knuds første stik: 766 fik med nålen på den store vaccinationsdag - og der er plads til endnu flere

Sport

Give starter ligaen i København

Annonce