Annonce
Debat

Regionen. Alt for dyre tolke

Når lægevagten i Region Syddanmark bliver kørt rundt på sygebesøg af et taxafirma, betaler regionen 300 kr. i timen til firmaet for chaufføren inkl. bil og benzin.

Når regionen betaler tolkebistand, plejer regionen at betale tolkefirmet 1000 kr. i timen plus honorering af transporttiden af tolken hen til tolkestedet.

Hvordan kan det være, at prisforskellen er så stor?

Taxachaufføren er ufaglært, har selv måtte betale for kørekortet, og har været på tre ugers vagtkursus. Taxafirmaet skal til prisen endda forrente køb af bil og betale benzin.

Tolke, som bruges i dag, er også ufaglærte. Det danske sprog har de lært på gratis sprogkurser, og der er ingen officielle krav til yderligere uddannelse. Tolkebureaer skal ikke forrente nogen køretøjer.

Hvorfor er der denne prisforskel? Måske skal årsagen findes i, at tidligere blev alt tolkning foretaget af translatører, som er højt universitetuddannede personer, men de bruges til noget helt andet. De tolke, vi her taler om, er ufaglærte personer, som blot kan deres modersmål.
Nu har Region Syddanmark endelig hyret et meget billigere tolkefirma, som dog tidligere er anklaget for svindel og allerede efter en måned har rod i administrationen. Men tolkefirmaer, som har orden i regnskab og administration, burde kunne gøre det meget billigere.

Lad os få ryddet op i tolkeriet og i særdeleshed i priserne.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Se Knuds første stik: 766 fik med nålen på den store vaccinationsdag - og der er plads til endnu flere

Sport

Give starter ligaen i København

Annonce