Annonce
Give

Regionerne overlevede trods kritik

- Ned med regionerne og op med sygehusene, lød et bud på mandagens valgmøde i Lindeballe. Men de fleste af politikerne vil dog bevare regionerne.

Lindeballe: - Regionen har i den sidste periode kun fungeret på halv kraft. Det vil jeg gerne ændre på, konstaterede Anders Sørensen (S), da han fik lov at indlede valgmødet mandag i Lindeballe Forsamlingshus.

Han er kandidat til regionsrådsvalget og var ikke ubetinget begejstret for det, der er sket i Region Syddanmark. Regionsrådet skal efter hans opfattelse ikke drive ambulancer. Til gengæld så han gerne, at Give Sygehus bliver bevaret til at løse de specialopgaver, det har gjort de seneste mange år.

Lige nøjagtig den del, bevarelsen af Give Sygehus, var der bred støtte til, også fra kandidaterne til byrådsvalget. For det bliver en opgave, som kommunen skal engagere sig i.

Gitte Frederiksen (V), der også er kandidat til regionsrådet, vil gerne have gjort Give Sygehus til en slags udskrivnings-sygehus.

- De nye supersygehuse er beregnet til at være akutsygehuse. Det vil sige, at patienterne hurtigst muligt skal udskrives fra dem. Give Sygehus vil kunne bruges til ældre og svage patienter, der ikke kan sendes direkte hjem. Det vil spare kommunens hjemmepleje for store beløb, konstaterede hun.

Annonce

Nedlæg regionerne

Hun vil desuden også arbejde for, at der igen etableres natskadestue på Vejle Sygehus. Og at der atter etableres en fødeafdeling i Vejle.

Martin Fogh Skovlyst (LA) vil have regionerne nedlagt. De er efter hans opfattelse et ineffektivt misfoster.

Det advarede Martin Jensen (S) dog imod. Han så hellere, at regionerne bliver udviklet.

- De skal have lov til selv at udskrive skat. Ikke at jeg vil have skatten op, men regionerne skal have mere selvstyre. I dag er det staten, der bestemmer beløbet, regionerne må bruge. Det er ikke holdbart, mente Martin Jensen.

Det synspunkt blev bakket op af Torben Elsig-Pedersen (R).

- Hvis regionerne bliver nedlagt, får vi i stedet mere statslig styring. For sygehusene skal jo ledes. De bliver ikke lagt over til kommunerne, sagde han blandt andet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Vejlenserne siger farvel til Albert: Tak for de unikke billeder. Dig glemmer vi aldrig

Annonce