Annoncørbetalt indhold

Rekordmange danskere tager jagttegn

Dette indhold er sponsoreret

Aldrig før har så mange danskere taget en jagtprøve for at få jagttegnet i hus. Og stadig flere og flere får øjnene op for det attraktive ved at gå på jagt. Førhen blev jagt forbundet med traditioner og ældre mænd, men nu vælger flere og flere unge mænd og kvinder altså at tage jagttegn. Men hvorfor?

Jagt er en grej-sport

Der er noget med mænd og grej-tunge sportstyper. Bare tænk på, hvor mange mænd der eksempelvis har kastet sig over cykling. At gå på jagt er en udstyrssport på samme måde, som golf er det. Og så alligevel ikke. For med jagt er der en lidt dybere mening - det kræver nogle særlige kompetencer af jægeren, og det er levende væsener, du har med at gøre. Det er ikke bare en golfkølle og -bold, der skal ramme i et hul.

Men at gå på jagt kræver en del udstyr, selvom meget af det ofte er for jægerens og ikke jagtens skyld. Du skal selvfølgelig have styr på det helt basale som et våben, jagttøj og selvfølgelig et jagttegn, som er lovpligtigt at have i Danmark, før du må gå på jagt.

Tilbage til naturen

Siden registreringen af jægere begyndte i 1941, er antallet af jægere i Danmark steget til mere end 175.000. Og det er det højeste jægerantal, der indtil videre har været i Danmark - men det er der mange gode grunde til.

En af årsagerne, til at jagt er blevet så populært, er, at jagten foregår i naturen. Mange af os bruger størstedelen af vores tid inden døre, og flere og flere bor også i byer, hvor naturen kan virke meget langt væk.

Mange søger jagten, fordi det er en mulighed for at koble af fra en travl og stresset hverdag, hvor der sjældent er tid til at stoppe op og trække vejret. Når du er på jagt, er der tid til at nyde naturen, men samtidig kræver det koncentration og fordybelse, hvilket kan have en form for meditativ virkning.

Mere motion - uden du nødvendigvis fokuserer på det

At få motion er ikke formålet med at gå på jagt, men det er derimod en god sidegevinst. Udover at få en masse frisk luft får du også god motion. Når du går på jagt, kan du hurtigt gå flere kilometer hen over marker og gennem skove - og helt uden at tænke over det får du forbrændt kalorier. Jagt kan derfor være en god måde at få motion ind i hverdagen for dig, som ønsker at holde dig aktiv på en social og sjov måde.

Jagt er en meget social hobby

Det sociale fællesskab er en anden grund til, at mange vælger at tage jagttegn. For som jæger indgår du ofte i et fællesskab med andre ligestillede jagtentusiaster. Det er særligt mænd i 30’erne, der vælger at kaste sig over jagten - og særligt denne aldersgruppe med job, kone og børn kan have svært ved at finde nye sociale relationer, da der simpelthen ikke er tid eller mulighed for det.

En fælles interesse er derfor en god måde at skabe et grundlag og udgangspunkt for et socialt fællesskab. Og eftersom jagt er en meget social hobby, vil du opleve et stærkt fællesskab på tværs af alder og køn.

Dette indhold er sponsoreret

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.