Annonce
Vejle

Rekordmange deltog i Hærvejsløbet - én måtte hentes i lægehelikopter

Der var deltagerrekord ved årets Hærvejsløb. som fandt sted lørdag. Knap 5700 motionscyklister deltog. Her tager en flok ryttere turen op af Refsgårde-bakken uden for Vejle: Foto: Magnus Korsgaard Nielsen, DGI
Arrangørerne af Hærvejsløbet ville ubetinget have hænderne i vejret af begejstring, hvis det ikke havde været for en trist hændelse.
Annonce

Jelling/Hærvejen: Det var syvende år i træk, at DGI's motionscykelløb, Hærvejsløbet, blev gennemført lørdag i strålende solskin.

Rekordmange motionscyklister havde tilmeldt sig i år, fortæller løbsleder Magnus Korsgaard Nielsen.

- Løbet har i år været en kæmpe succes med deltagerrekord på næsten 5700 mennesker, der ville ud og motionere. Så det var en cykelfest af den anden verden, siger løbslederen.

Han må dog konstatere, at der kom et skår i glæden, da en mandlig løbsdeltager fik et ildebefindende omkring Jelling og måtte hentes af en lægehelikopter.

- Vi har været kontakt med myndighederne efterfølgende, men de må ikke udtale sig om mandens tilstand til andre end de pårørende, siger Magnus Korsgaard Nielsen, som derfor ikke kan eller vil udtale sig yderligere om hændelsen.

Politiets vagtchef, Hans Hoffensetz, kan heller ikke fortælle ret meget om episoden.

- I forbindelse med cykelløbet var der en mandlig deltager, som fik et ildebefindende og kørte galt. Vi kender ikke vedkommendes tilstand, siger han.

Hærvejsløbet

Cykelløbet, der arrangeres af DGI, startede for syv år siden, og har oplevet en stejlt opadgående kurve i forhold til deltagerantal.

Motionscykelløbet byder på ruter for både mountainbikes og landsvejscykler.

Ruterne er fra 40 til 275 kilometer lange.

Der bliver ikke kåret en vinder på nogen af ruterne.

Annonce

De frivillige skal have tak

Trods den triste hændelse, glæder Magnus Korsgaard Nielsen sig over, at resten af cykelløbet forløb over al forventning.

Han understreger, at det ikke mindst skyldes de 650 frivillige medhjælpere fra 17 forskellige foreninger ned igennem Jyllands højderyg.

- Det er rygmarven i hele løbet. De vil det her og kærer sig om, at deltagerne får en god oplevelse, siger løbslederen og sender derfor en tak videre til de frivillige.

- De har alle et smil på læben og giver en hjælpende hånd, så alle udfordringer bliver løst.

Løbslederen fortæller, at de tilbagemeldinger, han får fra deltagerne, i høj grad tyder på, at de synes, kvaliteten af løbsafviklingen er høj.

- For mange er det årets klubtur. Det skyldes ikke mindst, at det ikke handler om at komme først. Løbets DNA er, at det er et godt gammeldags motionscykelløb, siger Magnus Korsgaard Nielsen.

Hjertestarter gjorde forskellen

Hjertestarteren, der er placeret ved menighedshuset i Jelling, var i første omgang med til at redde cykelrytterens liv.

Det fortæller skoleleder på Bredagerskolen, Lance Luscombe, som også var den, der ringede 112, da cykelrytteren faldt om med hjertestop.

- Vi var en flok omkring rytteren, som fik ham genoplivet takket være hjertestarteren. Den var mandens redning, og det fortæller alt om vigtigheden ved at have hjertestarter placeret i byen, understreger Lance Luscombe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Husk at sortere: Eksplosion i skraldebil skyldtes gasflasker

Annonce