Annonce
112

Rekordregn gav oversvømmelse og spærret kørebane i Vejle

Fra lørdag aften til søndag formiddag lå der så meget vand i den vestlige vejbane på Vesterbrogade, at kommunen må spærre vejen af, og det er langt fra første gang, at der opstår problemer her efter mange dage med regn. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Den vestgående trafik på Vesterbrogade måtte ledes ad Gormsgade, fordi regnvand fyldte vejbanen lørdag aften og søndag formiddag.
Annonce

Vejle: Hvis du synes, marts 2019 har været grå, regnfuld og vejrmæssigt mere kedelig end sædvanligt i Vejle og omegn, kunne du lørdag aften tage en tur omkring Vesterbrogade og få det bekræftet.

Fra lørdag ved 22-tiden og frem til søndag formiddag var regnvandet trængt op gennem vejristene, så det oversvømmede hele den vestlige del af kørebanen fra pølsevognen ved Abelones Plads og hen til lyskrydset ved Vedelsgade.

Vejle Kommunes folk gjorde, hvad de kunne for at hjælpe vandet ud af midtbyen, men blev alligevel nødt til at stille vejspærringer for den vestgående trafik fra lørdag aften til søndag formiddag.

- Der kom helt vildt meget vand fra Grejs Å, og vi havde slusen ved Bryggen igang med at pumpe vand fra Omløbsåen ud i Vejle Å. Men det var ikke nok. På grund af de store regnmængder var alt jord vådt, alle magasiner i oplandet fyldt op, og der var ingen lavninger, som ikke var fyldt med vand. Derfor fossede vandet ned i Vejle by og endte med at trænge op af vejristene på Vesterbrogade, som ligger lavt på det sted, fortæller Annette Bonde fra den kommale højvandsgruppe.

Marts har bare givet vildt meget regn Hvis du i dag går ind på DMI's hjemmeside, så er der i Vejle faldet 132,8 millimeter regn i marts, og jeg vil tro, at det er rekord.

Annette Bonde, højvandsvagt

Annonce

Vand i krybekældre

Som højvandsvagt i weekenden fik hun dog ingen melderinger om problemer ude hos borgerne i midtbyen.

- Der var enkelte, som fik vand i deres krybekældre, men bortset fra det hørte vi ikke om problemer. Vi kunne holde det meste af vandet væk, fortæller hun.

Selvom kommunen fjernede afspærringen søndag formiddag, blev der i nogle timer ved med at stå vand på kørebanen, men ikke så meget, at trafikken fortsat skulle ledes ind omkring Gormsgade.

Annonce

Marts slår rekord

- Marts har bare givet vildt meget regn Hvis du i dag går ind på DMI's hjemmeside, så er der i Vejle faldet 132,8 millimeter regn i marts, og jeg vil tro, at det er rekord, siger Annette Bonde.

Ifølge DMI falder der på landsplan i gennemsnit 50 millimeter nedbør i marts, og her hvor måneden kun er godt og vel halvvejs omme, nærmer det sig allerede en tredobling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce