Annonce
Erhverv

Rekordresultat af Siemens Gamesa

Rekordresultat af Siemens Gamesa. Arkivfoto
Vindmøllevirksomheden gik ud af det netop afsluttede regnskabsår med en rekordstor ordrebeholdning og en omsætningsfremgang på 12 %, og nettoresultatet blev fordoblet.
Annonce

Brande: I løbet af regnskabsåret, som sluttede 30. september, voksede Siemens Gamesas ordrebeholdning med 12 % til svimlende 25,5 mia. euro (ca. 190 mia. kr.), en stigning virksomheden selv tilskriver stigende global anerkendelse af vindkraft som en afgørende faktor i den grønne omstilling og kampen mod klimaændringer.

Årets omsætning landede på 10,227 mia. euro (godt 76 mia. kr.), og nettooverskuddet blev fordoblet til 140 mio. euro (godt 1 mia. kr.) på trods af stigende prispres fra kunderne, stigende omkostninger og det virksomheden betegner som ”reguleringsmæssig usikkerhed på visse markeder.”

Landvindmølledivisionen har oplevet en vækst i ordreindgangen på 4,8%, mens havvindmølledivisionen kan prale af en tocifret vækstrate (10,9 %) på grund af nye markeder, først og fremmest Taiwan. Den største vækst stod serviceafdelingen imidlertid for med en fremgang på 13,4 %, og serviceaftaler udgør nu 47 % af Siemens Gamesas samlede ordrebeholdning.

Billedet er nogenlunde det samme, når der måles på omsætning: Salget af landvindmøller er gået frem med 7 %, salget af havvindmøller er vokset med 18 %, og serviceaftalerne har bidraget med en vækst 17 %.

En enkelt advarselslampe blinker i det flotte regnskab: Indtjeningen på driften (EBIT) faldt i 4. kvartal med 8,2 % til 67 mio. euro, men for året som helhed kunne Siemens Gamesa notere en vækst i EBIT på næsten 20 % til 253 mio. euro (knap 1,9 mia. kr.).

Annonce

2020 bliver et overgangsår

Trods de solide fremtidsudsigter forventer Siemens Gamesa, at 2020 bliver et overgangsår med en forventet omsætning på mellem 10,2 og 10,6 mia. euro og en indtjening på niveau med eller under 2019. På længere sigt (fra 2022 og fremefter) forventer vindmøllegiganten at opnå en højere indtjeningsmargin.

Siemens Gamesa forventer desuden, at virksomhedens nylige opkøb af dele af konkurrenten Senvions aktiviteter vil styrke vindmøllekoncernens konkurrencemæssige position indenfor det hastigt voksende serviceområde. Med i handlen fulgte også den portugisiske vingefabrik Vagos; købet skal medvirke til at reducere afhængigheden af asiatiske leverandører og formindske den usikkerhed, der er opstået i kølvandet af handelskrigen mellem USA og Kina.

På trods af fremgangen planlægger Siemens Gamesa globalt at skille sig af med op imod 600 funktionærer i løbet af de kommende to år for at opretholde rentabel vækst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VEJLE For abonnenter

Totalt kaos på plejehjemmet: Mens deres 94-årige mor lå for døden, måtte Lone og Hanne hjælpe med at gøre rent og lave mad til hele afdelingen

Annonce