Annonce
Vejle

Rekordstor interesse: Vejle sender 100 studerende til entreprenørmesterskaber

Ved Danish Entrepreneurship Awards skal elever og studerende i flere aldersgrupper dyste om den bedste iværksætteridé. I én af konkurrencerne, Idékonkurrence, tager vinderen hjem med 10.000 kroner i lommen. Privatfoto: Fonden for Entreprenørskab

Rekordmange unge fra Vejæe vender i næste uge snuden sydpå, når Fonden for Entreprenørskab slår dørene op til den ottende udgave af Danish Entrepreneurship Award.

Vejle/Fredericia: En sand iværksætterfest for unge. Sådan lyder beskrivelsen af Danish Entrepreneurship Award 2018, som Fonden for Entreprenørskab i næste uge slår dørene op for i Fredericia.

Mesterskaberne består af en række særskilte konkurrencer for unge studerende. De tilbagevendende mesterskaber bliver i år med rekordmange deltagere fra Vejle.

De kommer blandt andet kommer fra Syddansk Erhvervsskole, UCL Erhvervsakademi og Vejle Tekniske Gymnasium. Hele 100 elever og studerende fra Vejle tager turen til Fredericia.

- I år har rekordmange tilmeldt sig konkurrencerne. Det er vi rigtig glade for, da det vidner om en voksende iværksætterlyst blandt Danmarks børn og unge. Vi kårer de bedste idéer, og vi giver deltagerne sparring og læring med hjem, så de bevarer modet til fortsat at tænke ud af boksen og finde på, siger Camilla Ryge Leth, der er projektleder for Danish Entrepreneurship Awards, i en pressemeddelelse.

Arrangementet omfatter opfinderkonkurrencen Projekt Edison, der er for 6. og 7. klasses elever, Da Vinci-konkurrencen for elever på ungdomsuddannelserne og DesignTalent-konkurrence for designstuderende. Den største pris overrækkes imidlertid i Idékonkurrencen, hvor vinderne i tre aldersgrupper tager hjem med op til 10.000 kroner.

I år har rekordmange tilmeldt sig konkurrencerne. Det er vi rigtig glade for, da det vidner om en voksende iværksætterlyst blandt Danmarks børn og unge.

Camilla Ryge Leth, projektleder for Danish Entrepreneurship Awards

Deltagerne lærer noget om sig selv

Danish Entrepreneurship Award er dog andet end bare benhård dyst på idéer. Mellem konkurrencerne kan iværksætteraspiranterne tilegne sig pluspoint på erfaringskontoen ved en række foredrag - i år med fokus på kvindelige iværksættere.

- Konkurrencerne og priserne fylder selvfølgeligt meget, og det er klart, at hovedparten af deltagerne har ambitioner om at vinde en pris. Men der er også meget mere at komme efter. De lærer noget om sig selv. Om at få idéer, prøve dem af og anvende dem i praksis, siger Camilla Ryge Leth.

Foredragsholderne tæller blandt andet tidligere deltagere i konkurrence og modtagere af Mikrolegatet, der tildeles tre særligt potente iværksætteridéer, der trænger til et økonomisk skub.

Hun fortæller, at man forventer omtrent 7000 gæster 15. november, når man for ottende år i træk afholder Danish Entrepreneurship Award.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet tror, at mindst 11 brande er påsatte: Der har været ild i naturen omkring Egtved flere gange i årets første måneder end i hele 2021

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

18-årig fik lumre sex-beskeder fra sin chef: - Episoden er yderst beklagelig

Egtved For abonnenter

Engang var det et helligt hus, men snart fyldes det med andre interesser: Bobby skal dog lige på jagt efter skejser først

Give

Mangeårigt byrådsmedlem var 'saftsuseme' skuffet efter sidste valg: I dag har han forliget sig med, at hans faste plads i lokalpolitik formentlig er fortid

Vejle Boldklub For abonnenter

VB henter nyt: Derfor ligner sommerens første forstærkning rent faktisk en forstærkning og ikke en lottekupon

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Erhverv

Steffen går til stålet med ny butik i Vestbyen: Stjernekok kiggede forbi

Erhverv For abonnenter

Annette sælger butikken i Foldegade: 'Jeg savner simpelthen at komme til at bruge mine hænder igen. Nu skal det være'

Ekstremerne vinder i jagten på talent: Hvis du vil være noget for alle, er du ikke noget for nogen, mener Odense-direktør

Vejle

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Vejle Boldklub

Så er den første nye på plads hos VB: Henter gammel kending og styrker midtbanen

Erhverv For abonnenter

Anders fik sin drømmeuddannelse i Hedensted, men nu bliver tilbuddet lukket: Der er for få studerende

Kultur

Butikken er forvandlet: Bydel får eget kulturhus med bibliotek, spilarkade og foredragssal

Annonce