Annonce
Debat

Rektorer og bestyrelsesformænd: Ny køreplan gør det svært for unge at komme rettidigt til skole

"Teknisk afdeling i Vejle Kommune har valgt at finansiere erstatningsbustransport som en løsning. Den håndsrækning er vi på ungdomsuddannelserne meget glade for. Det er dog centralt, at erstatningsbussen tager højde for de ringetider, som de respektive ungdomsuddannelser har, idet det i værste fald vil kunne betyde et fravalg af ungdomsuddannelser i Vejle, hvis eleverne oplever at transport til Vejle bliver besværliggjort", lyder det i læserbrevet. Arkivfoto: Morten Marboe
Annonce

Læserbrev: I december ændres køreplanen for togtrafik mellem Struer og Vejle.

Konsekvenserne af den ændrede køreplan vil på flere af uddannelsesstederne i Vejle betyde, at elever, der pendler fra Give, Jelling eller Thyregod, vil komme for sent til første undervisningslektion.

De fleste, der færdes i Vejle midtby i myldretid, vil nikke genkendende til, at brug af den kollektive trafik ikke kun er til gavn for miljøet, men også mindsker de trafikale udfordringer i Vejle midtby.

Rektor på Rødkilde Gymnasium, Kristine Kortnum. Arkivfoto: Yilmaz Polat

Vi lærer i fagene vores elever, hvorfor det er godt for klimaet, at der skabes incitament for borgere til at bruge den kollektive trafik frem for den energiintensive privatbilisme.

Der burde det - set fra vores side - også være elementært, at ønsker man at øge den kollektive trafik til gavn for miljøet, smidiggøre infrastrukturen i og til de større byer samt understøtte borgernes mobilitet, er det nødvendigt med gode transportmuligheder.

Beslutningen om ændrede togtider er Arrivas, som i 2018 vandt udbudsretten.

Arrivas beslutning er tilsyneladende baseret på to undersøgelser foretaget i september i år. Et problematisk tidspunkt at undersøge brug af den kollektive trafik på grund af covid-19, hvor mange arbejdede hjemme, skoler periodisk anvendte virtuel undervisning, og hvor passagerer i en længere periode blev opfordret til at finde alternative transportmuligheder, særligt i myldretiden.


Det virker som en skrivebordsproces, hvor ... man har glemt at række ud til brugerne.

Kristine Kortnum


Det virker som en skrivebordsproces, hvor der er truffet beslutning på et tyndt grundlag, og hvor man har glemt at række ud til brugerne, eksempelvis uddannelserne i området, som nu bliver berørt af ændringen.

Et er, at Arriva har glemt dette, men Trafikstyrelsen burde grundlæggende være opmærksom på, hvorledes sådanne beslutninger påvirker sammenhængskraften i den kollektive trafik.

Teknisk afdeling i Vejle Kommune har valgt at finansiere erstatningsbustransport som en løsning. Den håndsrækning er vi på ungdomsuddannelserne meget glade for.

Det er dog centralt, at erstatningsbussen tager højde for de ringetider, som de respektive ungdomsuddannelser har, idet det i værste fald vil kunne betyde et fravalg af ungdomsuddannelser i Vejle, hvis eleverne oplever at transport til Vejle bliver besværliggjort.

Vi håber meget, at Arriva og Trafikstyrelsen vil lytte til indsigelserne og ændre deres beslutning. En beslutning, der besværliggør den mobilitet, som vi på uddannelserne og i Vejle Kommune arbejder for at skabe i forhold til at give unge i byer i yderområderne adgang til en palet af forskellige uddannelser i Vejle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Sponsorater skudt over målet

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce