Annonce
Vejle

Rema-købmand stopper efter 11 år - han tager én bestemt ansat med sig videre

Jeppe Hansen tager datteren Julie med til butikken i Jelling, hvor hun til december starter i mesterlære. Foto: Torben Juhler
Jeppe Hansen søger nye udfordringer i Jelling efter 11 år i Løget. Han forlader en butik med en særlig kundesammensætning og tager sin datter med sig videre.

Løget: Det er omskiftelige tider for købmanden, der gennem 11 år har trimmet Rema 1000's hylder i butikken på Grønnedalen 2 på Søndermarken.

Jeppe Hansen tager afsked med den butik, han overtog i efteråret 2010. Samtidig har han og hustruen Anita sat huset i Bredsten til salg, og sammen har de reserveret en byggegrund på Uhrhøj.

På den måde kommer han tættere på sin kommende arbejdsplads, når han i næste måned overtager den ledige Rema 1000 i Jelling.

Annonce

- Jeg skifter til butikken i Jelling for at søge nye udfordringer. Jeg har været 11 år her, og alt kører som perler på en snor. Så opstod muligheden for at prøve noget nyt, og det er ikke så tit at den mulighed opstår forholdsvis tæt på, siger Jeppe Hansen.

Tager datteren med sig

Han overtager Jelling-butikken efter Kristina Hvelplund, der har besluttet af takke som købmand efter fem år for at få mere tid til familien.

Jeppe Hansen har valgt at tage sin familie med på arbejde, for han tager en enkelt af sine ansatte med til Jelling.

- Min datter Julie har arbejdet her det seneste halve år, og hun er den eneste af de ansatte, jeg tager med til Jelling. Hun har været med på arbejde, siden hun var seks år og sorterede flasker. Nu går hun i mesterlære i Jelling fra årsskiftet og tre år frem, fortæller faderen.

Jeppe Hansen stopper 27. oktober som Rema-købmand i Løget efter 11 år, hvor han med sin ordenssans og systematiske tilgang altid har været kendt for at have en ryddelig butik. Foto: Torben Juhler

Han understreger, at det ikke er ham, der har presset datteren ind i det fag, som kræver mange arbejdstimer. Den 17-årige butiksansatte måtte opgive en længere udlandsrejse på grund af coronaen, og så var det nærliggende at begynde at arbejde i fars butik.

Familien tæller også Anne på 15 år og Simon, der er syv år og ofte får opgaven med at presse pap i butikken. Så måske er endnu en købmand på vej i familien.

Annonce

Han skal overhale sig selv

Jeppe Hansen kommer til en butik i Jelling, hvor omsætningen er tæt på at matche det salg, han har i butikken på Grønnedalen. Derfor bliver hans første mål at overhale sig selv og den omsætning, han har haft i Løget.

Vi havde kalkuleret med en omsætningsstigning på 10 procent, da motorvejstilslutningen åbnede herude, men det har det slet ikke givet.

Jeppe Hansen, afgående købmand hos Rema 1000 Grønnedalen

- Men jeg får en anden type kunder i Jelling, hvor jeg nok mere bliver den lokale købmand, end jeg er her. Det er et specielt område med de store blokke og parcelhuskvarterer, og her i butikken kommer så mange forskellige mennesker. Lige fra kunder med anden etnisk baggrund og de mange grønlændere, der bor herude, til direktørfruen ovre fra parcelhuskvarteret, fortæller den 47-årige købmand.

Annonce

Sælger masser af cigaretter

Hans afløser i butikken er allerede fundet, idet 27-årige Andreas Cederlöv fra Balle ved Silkeborg overtager butikken 27. oktober, når de to købmandskolleger dagen før holder butikken lukket for at gøre status. Derfor holder Jeppe Hansen en velfortjent ferie, for han forlader butikken i Løget med god samvittighed.

- Butikken er veldrevet og den har haft vækst i alle de år, jeg har haft den. Selv det år, Netto åbnede her. Men avancemæssigt ligger butikken lidt under, hvad der er generelt for Rema, fortæller han.

Og så er vi tilbage ved butikkens beliggenhed og beboersammensætningen i området.

- Det skyldes blandt andet, at avancen på cigaretter ikke er ret høj, og vi sælger dobbelt så mange cigaretter her end i butikken i Jelling, fortæller købmanden.

Annonce

Bliver et par år ældre

For fire år siden udvidede han butiksarealet fra 590 til 850 kvadratmeter, og det er stort set samme butikstørrelse, han kommer til i Jelling. Det har været afgørende for hans beslutning om at skifte rammer.

- Hvis butikken i Jelling ikke var bygget ud, havde jeg nok ikke sagt ja til at skifte. Du bliver lige et par år ældre under sådan et byggeprojekt, og i dag kræver det, at butikkerne har den størrelse, de har her og i Jelling, siger Jeppe Hansen.

Han tager afsked med kunderne fredag eftermiddag, 22. oktober, hvor købmandens svigermor serverer kage og kaffe for kunderne.

- Det har hun gjort hvert år, hvor butikken har fejret fødselsdag, siger købmanden.

Annonce
VEJLE For abonnenter

Bjarne fra Vejle har fulgt landsholdet i mere end 30 lande: Han har arrangeret kampe på Den Røde Plads i Moskva og bestilt 1000 fadøl i timen i Samara

Danmark

Lørdagens coronatal: Yderligere 25.034 coronatilfælde - antallet af indlagte falder

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE

Formand vil have hjælp fra staten til at løse et næsten umuligt problem, der risikerer at lamme Vejle

Vejle For abonnenter

Efter to år med sjælden sygdom får Tage mad gennem sonde og har svært ved at tale: Nu rumsterer tankerne om barndommen ved berygtet fabrik i Grindsted

Billund

Medbragte knojern med kniv: Udlænding stoppet i lufthavnen

Hedensted

Ægteparret Pedersen blev de første i nyt boligområde: - Her har vi fundet et sted, vi skal bæres fra

Dall: Derfor frygter de andre blå partier DF's næste formand

Give For abonnenter

Når musikken healer: Christine og Perry sender kærlighed til deres afdøde søn gennem musikken

Kultur For abonnenter

Hun tegner virkeligheden for børn og andre mennesker: - Det skal ikke komme som et chok, at livet ender med døden

VEJLE

Vi vil være med til at skabe folkefesten omkring Tour de France: Send os derfor dine forslag, idéer og arrangementer, så vil vi sammen gennemføre dem

Redaktørens stol: Så meget tid må en kommune simpelthen ikke have

Billund

Nyt sundhedshus er næsten fyldt op: - Vi håber at kunne sparke et godt fællesskab i gang

Navne For abonnenter

Manden, der bragte ægte crepes til Danmark, er død: Christian tændte millioner af stjerner gennem sit liv

KLUMME For abonnenter

Så har vi hørt det med: Grand Canyon ligger såmænd bare omme i Trædballe

Annonce