Annonce
Vejle

Rema lukker onsdag: Den nye købmand har ikke dansk pas - det er dæleme svært at høre

Andreas Cederlöv er ny købmand i Rema 1000 på Grønnedalen. Foto: Mette Mørk
27-årige Andreas Cederlöv er ny købmand hos Rema 1000 på Grønnedalen. Han var ikke vild med skolen og betragter Rema som en grundsten i sin tilværelse.

Løget: Det er ikke til at høre, for hans accent er lige så pæredansk som de Ingrid Marie-æbler, han har liggende i grøntafdelingen.

Men efternavnet Cederlöv giver et hint, og den nyudnævnte købmand med fornavnet Andreas må da også gå til bekendelse.

Han er født i Sverige og tilbragte sine første 10 år i det svenske, inden han flyttede med sin familie til Danmark. Derfor er den nye købmand ikke dansk, men svensk statsborger, hvilket Andreas Cederlöv dog ikke lægger så meget i.

Annonce

- Det er rigtigt, at den nye købmand er svensker, men det betyder ikke så meget, for Rema 1000 er nordisk. Jeg føler mig også 100 procent dansk, og det er lidt fjernt for mig, når jeg tager til Sverige for at besøge familie. Men det er her, størstedelen af min familie bor, fortæller Andreas Cederlöv, der har sine forældre og søster i Danmark.

Tæller butikken op onsdag

Med sine 196 centimeter er han til at få øje på hen over køle- og frysediskene i den Rema 1000, som han torsdag overtager på Grønnedalen fra Jeppe Hansen. Efter 11 år i Løget, drager han videre til Rema i Jelling.

Mine kammerater ryster på hovedet over, hvor meget jeg lægger i det. Men jeg elsker det, jeg laver, så jeg er privilegeret.

Andreas Cederlöv, Rema 1000-købmand

Onsdag er butikken lukket, for her skal alle varer tælles op, inden overdragelsen er en realitet. Det er en dag, Andreas Cederlöv har ventet længe på.

-  I dag er der mere rift om at blive Rema-købmand end tidligere, og det har været min drøm, lige siden jeg var elev. Og nærmest før, fortæller den kommende købmand.

Annonce

Rema er hans grundsten

To dage før han fyldte 13 år, fik han arbejde som ungarbejder i Rema 1000 i nabobyen Balle ved Silkeborg. Det blev startskuddet til hans karriere hos den norskejede discount-kæde, som han har arbejdet for lige siden.

- Rema har været en grundsten i mit liv. Det er en livsstil for mig og har været det i mange år. Jeg har aldrig været god til at sidde stille, og jeg havde mine udfordringer i skolen. Men i mit fritidsjob fandt jeg ud, at jeg kunne bruges og kunne lære på en anden måde, fortæller han ærligt.

Han har været i to forskellige Rema'er i Viborg, som familien flyttede til for nogle år siden, men da han valgte at gå i lære, vendte han hjem til den butik i Balle, hvor han havde haft sit første fritidsjob.

Annonce

Bedre stillet med skolegang

- I Viborg var jeg blevet souschef, inden jeg tog elevuddannelsen. Jeg havde ikke så mange værktøjer, så jeg arbejdede helt vildt, for jeg skulle vise, at jeg sagtens kunne klare det. Men jeg måtte erkende, at jeg var bedre stillet med lidt mere skolegang, siger han og tilføjer:

- Jeg valgte at tage elevuddannelsen hos Rema i Balle, hvor købmanden, Jimmi Veng, har været lidt af en mentor for mig og har taget mig til sig. Så det var åbenlyst, at det skulle være der.

Selvom Andreas Cederlöv har 14 års anciennitet i Rema 1000-regi, er det en forholdsvis ung købmand, kunderne møder i deres dagligvarebutik.

Annonce

Flytter til Vinding om lidt

Han kommer fra en souschefstilling i en Rema i Sundparken i Horsens, er 27 år og bor i Silkeborg med sin kæreste Mia, som han mødte under elevuddannelsen for syv-otte år siden.

- Men vi flytter til Vejle og har lejet et rækkehus i Vinding, som vi flytter ind i 5. november. Mia arbejder i Sønderjylland, så hun får noget kortere til arbejde, fortæller købmanden, som håber også at kunne skrive "far" på sit CV om nogle år.

Med sine 196 centimeter bliver det let for kunderne at få øje på den nye købmand, Andreas Cederlöv, der torsdag tager over i Rema 1000 på Grønnedalen. Foto: Mette Mørk

Den sparsomme fritid bruger han gerne på at spille fodbold. Han har hidtil spillet serie 6 i Mariehøj Kammeraterne, så han forventer på sigt at troppe op lidt længere henne ad Grønlandsvej, hvor Vejle Kammeraterne holder til.

Men først skal han på plads i sin nye butik, som på mange måder er velfungerende og med en sund økonomi.

Annonce

Vil gerne inspirere kunder

- Jeg glæder mig til at bygge videre på det, Jeppe har bygget op her gennem 11 år. Det er virkelig en flot butik, men jeg er ikke Jeppe, og sammen med medarbejderne skal vi finde vores måde at gøre tingene på, siger købmanden.

En af de ting, som kunderne vil opleve, er, at Andreas Cederlöv vil hænge opskrifter og en madplan op udvalgte steder i butikken.

- Min opgave som købmand er et inspirere folk til, hvad de skal have at spise. Det handler både om at have de rigtige varer på hylderne i sæsonen, men det handler også om at hænge opskrifter op i butikken, fortæller han.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Se video: Oversergenten Johan giver de unge IT-folk og direktøren sved på panden: 'De skal ikke have diabetes, når de har rundet 30 år'

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Nu pilles dødsdømte ejendomme ned: De må vige pladsen for 110 spritnye lejligheder i midtbyen

Hedensted For abonnenter

77-årige 'Polle' er landets ældste seriehåndboldspiller og spiller hver kamp: - Selv modstandernes fans jubler, når jeg scorer

Erhverv

Superbrugsen lukker på grund af skadedyr: Det er ikke første gang, det er sket

Alarm 112

Han slingrede gennem landsbyen: Nu vil politiet tage hans bil

Fitnessdirektør Kaare Dahle giver politisk opsang: - Vi er ligesom minkbranchen blevet fuldstændig smadret af staten

Hedensted For abonnenter

Jeannie kan ikke komme forbi med sin ladcykel: -Stop med at parkere på cykelstien

Vejle Boldklub For abonnenter

VB står til at miste en helt central brik: Midtbanespillers exit gør kun gavn ét sted

Give

Han troede ikke sine egne øjne: Mand i pensionsalderen bliver pludselig millionær

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Vejle For abonnenter

Sælger tjener over en million på boligsalg: Her er ugens bolighandler i Vejle

Billund For abonnenter

Maskinfabrik vokser: Snart breder virksomheden sig over 2000 kvadratmeter

Alarm 112

Kraftig blæst på Vejlefjordbroen: Passer ikke med vindfølsomme køretøjer

Annonce