Annonce
Kultur

Remise-leder håber på ny aktivitet i januar

1. februar sidste år tiltrådte Marianne Jeppesen stillingen som leder af Remisen, og med undtagelse af sine første uger i jobbet har hun stort set lige siden måttet navigere i skiftende corona-restriktioner. Arkivfoto: Mikael Lund
Julefrokost-aflysninger ramte Remisen hårdest, fortæller leder Marianne Jeppesen.

Brande: Selvom Remisens leder gennem hele corona-perioden, Marianne Jeppesen, på ingen måde jubler over de restriktioner, som i praksis har lukket kulturlivet ned indtil 17. januar, forsikrer hun, at Brandes kulturhus nok skal komme helskindet igennem endnu en nedlukningsperiode.

Faktisk er det ikke de seneste restriktioner, som trådte i kraft søndag morgen, der har ramt Remisen hårdest:

- Det, der ramte os værst, var, da regeringen opfordrede til at droppe alle julefrokoster – det var den hårde, forklarer Marianne Jeppesen.

Annonce

Opfordringen om at droppe julefrokoster resulterede i en lang række ”bekymringsannulleringer” eller ”samvittighedsannulleringer”, som hun kalder dem og efterlod Remisen i lidt af et dilemma:

- Vi måtte gerne afholde, men kunderne blev opfordret til at annullere, konstaterer hun, og de manglende retningslinjer har efterladt både personalet i Remisen og kunderne i lidt af et vakuum med hensyn til, hvem der så skulle bære omkostningerne for de afbestilte arrangementer.

Konservativt forårsprogram

Januar er traditionelt en svær måned at sælge kulturarrangementer i, uanset om der er restriktioner eller ej, forklarer hun videre. Det næste kulturarrangement i Remisen er musikforeningen branderockers koncert med Gnags-guitarist Per Chr. Frost, som efter at være blevet udsat i flere omgange nu er programsat til fredag 21. januar, altså fire dage efter udløbet af de nuværende restriktioner, og derfor godt kan gennemføres, som det ser ud lige nu.

- Vi kunne godt fornemme, hvad vej det bar, forklarer Marianne Jeppesen, som med sine egne ord derfor har lagt et ret konservativt kulturprogram for foråret, ikke mindst fordi hun i et stykke tid har været nervøs for, at der var nye restriktioner på vej.


Vi kunne godt fornemme, hvad vej det bar.

Marianne Jeppesen

Der var ellers kommet godt gang i billetsalget igen, oplyser hun, men mens det tager et stykke tid at få gang i salget, er reaktionen helt anderledes hurtig, når der er udsigt til nye restriktioner, oplever hun – så går salget nærmest i stå omgående.

Annonce

Ingen konferencer – men gerne møder

Mens Remisen således ikke kan afvikle kulturarrangementer indtil 17. januar, må der gerne afholdes møder i huset – men ikke konferencer! Her er man ude i et definitionsspørgsmål, men ligesom med julefrokosterne er der jo også en mulighed for, at mødearrangører ender med at aflyse for en sikkerheds skyld, konstaterer Marianne Jeppesen, der på den måde risikerer at skulle ulejlige både madleverandører og sit eget serveringspersonale unødigt.

Også selvom det med Remisens størrelse ikke er noget problem at overholde de nuværende arealkrav – der er god plads i den tidligere remisebygning.

- Det er ikke den værste tid på året – lad os komme i gang igen 17. januar, så skal det nok gå. Det bliver ikke de her fire uger, der ødelægger det for os, fastslår Marianne Jeppesen, som først imødeser mere alvorlige problemer, hvis nedlukningen forlænges derudover.

Hun kan sagtens forstå indførelsen af restriktionerne i et sundhedsperspektiv, men hun erkender samtidig, at hun godt kan blive lidt mismodig af gang på gang at blive pålagt at lukke ned for aktiviteterne – det er i hvert fald ikke ligefrem med til at fremme arbejdsglæden, hverken hos hende selv eller Remisens øvrige ansatte, uddyber hun.

Annonce
Egtved For abonnenter

'Vi føler os ført bag lyset': Styregruppe har meldt sin exit fra Tour de France-planlægning

Danmark

Fredagens coronatal: Sætter rekord med 53.655 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub

VB får kæmpe bøde og går efter hybridgræs helt til kanten: Det er ikke småpenge, kommunen må finde ekstra til banen

VEJLE For abonnenter

Hun lukker sin forretning efter 40 år: Nu siger Betzy farvel til arbejdslivet

Hedensted

Er der for lidt plads i skraldespanden? Nu kan du også aflevere de her produkter på genbrugsstationen

Debat

Styregruppen for tryghed, ro og sikkerhed i Sandvad og omegn svarer på kritik i VAF: Vi kæmper ikke imod asylansøgere, men imod Udlændingestyrelsen

Hver fjerde landmand kan forsvinde: - Det vil være hul i hovedet for klimaet

Vejle

Stormvejret kan betyde oversvømmelser i Vejle: Sommerhusejere får særvarsel - det dige, der skulle sikre deres huse, er forsinket

Erhverv For abonnenter

Se video: Storbrand i Fredericia rammer hårdt i Vejle - 'Vi er sendt tilbage til start, men vi tager fat straks'

Jesper Buch kalder sagen grotesk: - Åndssvage iværksætter-regler bremsede min datters virksomhed

Erhverv

Skat og politi besøgte syv virksomheder under razzia i Vejle: Seks af virksomhederne skal kigges efter i sømmene

Topnazistens lillebror reddede mange fra de tyske kz-lejre: Men helten Albert endte selv som udstødt og glemt - fordi han hed Göring

Børkop

Stort idrætscenter har ansat en centerleder, der er kender af det lokale foreningsliv og italienske vine

Vejle Boldklub For abonnenter

VB's farvel til anfører kan mærkes: Derfor er VB tvunget til at reagere

Alarm 112

Stormens første ofre: En bokser er knockoutet og et væltet træ spærrer Hærvejen

Annonce