Annonce
Kultur

Ren besked til de drukforskrækkede politikere: 'Gå på pension, I knoglerockere'

Studiestartskoncerten Piknik Party i Byparken skal afskaffes og erstattes med oplevelsesrum i og ved Spinderihallerne. Dén beslutning i byrådet er upopulær på Facebook. Billedet her er fra 2017. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Studiestartskoncerten Piknik Party skal flyttes og laves om, fordi der er for meget druk. Det mener et smalt flertal i Vejle Byråd, men der er ingen ros at hente i Facebook-kommentarerne til den beslutning.

Vejle: De unges drukkultur er blevet for meget.

Det sagde flere politikere, da Vejle Byråd i sidste uge havde en næsten 40 minutter lang debat om fremtiden for den traditionsrige studiestartskoncert "Piknik Party".

Et flertal på 16 mod 15 byrådsmedlemmer vedtog at lukke det nu kendte "festival-setup", der blev afviklet første gang i 2010. Det skal erstattes med aktiviteter ved og i Spinderihallerne.

Annonce

Men dén beslutning vækker ikke ligefrem jubel blandt vejlenserne i almindelighed og de unge i særdeleshed - i al fald blandt dem, der har kommenteret nyheden på Vejle Amts Folkeblads Facebook-side.

Tidligere S-formand

En af de utilfredse kommentarer er fra Mathias Kring Niebuhr, der fra marts 2019 til i år var formand for den socialdemokratiske partiforening i Vejle. Han var blot 18 år, da han blev valgt som formand.

- Den målgruppeundersøgelse, I har lavet, har godt nok ikke snakket med helt almindelige unge, skriver Mathias Kring Niebuhr med adresse til politikerne i byrådet, herunder hans egne partifæller, der stemte ja til at lukke Piknik Party.

Kommentarsporet havde onsdag klokken 8.20 fået 106 kommentarer. Nedenfor gengives et udvalg. Adskillige var i stil og indhold som det første

Rasmus Clement: Fuck, det er røv.

Birthe Jepsen: Hold op, knoglerockere. Hvad med jer selv, da I var yngre? Lad dem dog, I fjernede deres træ fra torvet. Nu deres fest. Er det næste hegn om skolen og vagter? Stop dog. Gå på pension og lad andre overtage.

Derfor er det slut med Piknik Party

I byrådets dagsorden kan man læse følgende.

  • Det er hensigten at flytte eventet (Piknik Party, red.) fra byparken til området i og omkring Spinderihallerne.
  • Spinderihallerne vil på den måde kunne positionere sig som et mødested for kreativ og innovativ udfoldelse på tværs af uddannelsesinstitutionerne.
  • Spinderihallerne har ligeledes de fysiske rammer, der gør det muligt at skabe de mindre oplevelsesrum ude som inde, hvilket Byparken ikke kan på samme måde. Her vil det ligeledes være muligt, at afprøve supplerende aktiviteter, såsom e-sport, mad-events, 3D prints med videre.
  • Det er sandsynligt, at formatet vil betyde, at studiestartsfesten de første år vil nå en smallere målgruppe, men til gengæld have en højere grad af aktiv involvering af unge i skabende fællesskaber samt udvikling af vækstlag for kunst, kreativitet, innovation, teknologi og håndværk.

Berit Jensen: For ikke at snakke om, at de unge blev fjernet fra åen sidste skoledag - som jo ellers altid havde været tradition.

Annonce

Rigtig dum beslutning

Mathias Kring Niebuhr: Det er en rigtig dum beslutning. Den målgruppeundersøgelse, I har lavet, har godt nok ikke snakket med helt almindelige unge. Festen er en mulighed for at unge mødes på tværs af ungdomsuddannelser under sikre forhold. Virkelig ærgerligt, at det nu åbenbart skal være slut.

Anna Rønberg Holgersen: Men det ens koncept "Rock i Byparken" er helt okay, fordi det er midaldrende mennesker, der spilder øl ned af tøjet og falder over græstotter? Ærgerlig beslutning. Politikerne glemmer vist, hvad Piknik Party går ud på? Jeg håber, at de læser tråden her igennem og forstår, hvilken gave Piknik Party har været for ungdommen i Vejle.

Grete Kragh: Ja, unges drukkultur er måske ikke værre end os gamle. De rige tager jo bare til Spanien og bliver måske alkoholikere. Hvem ved?

Jeppe Riis: Ja, man kan dælme godt mærke, hvor gennemsnitsalderen i det byråd ligger. Helt ærligt, lad dog de unge være unge. I løser intet med forbud og løftede pegefingre.

Annonce

De går bare andre steder hen

Lars-Michael Thomsen: Lad nu de unge have dette for dem. At 20 procent går til sikkerhed er jo blot, at vi sikrer trygge rammer for vores unge mennesker. Ja, de drikker, og det gjorde størstedelen af I også. Man får dem ikke til at drikke mindre eller starte senere med at drikke ved at tage dette fra dem. De går jo bare andre steder hen.

Lars Ringholm: Er det en undskyldning for de unges drikkeri, at det gjorde vi andre også, da vi var unge? Burde vores dårlige eksempel i virkeligheden ikke være et signal til ungdommen om, at det kan den gøre bedre??

Det er slut med studiestartskoncerten Piknik Party i Byparken. Den blev afviklet første gang i 2010 og sidste gang i 2019. Dette glimt er fra 2017. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Pia Denise Hansen: Øv, hvor er det ærgerligt, man fjerner alle de festlige initiativer for de unge mennesker. Vejle bliver til sidst en by, de unge ikke gider, for de må ingenting. Tænker, at byrødderne er ved at være for gamle og trænger til en udskiftning. Så kære unge mennesker: Tag over. Alle de fede ungdomsuddannelser ligger også i andre byer, så hvorfor vælge Vejle?


Sig mig engang, må de unge overhovedet noget længere her i Vejle Kommune? Vejle Kommune er i forvejen virkelig dårlig til at komme med nogle fede arrangementer til vores unge, og nu vil I også fjerne det? Det er sgu en ommer, Vejle!

Amani Naja Kawash


Anne-Gitte Jung Andersen: I må styre formatet, ikke bare ændre konceptet fuldstændig. Det er virkelig ærgerligt.

Mads Emil Møller: Hvad med de ældres drukkultur? Alle de gamle nisser, som sidder og sutter i deres bajer på værtshusene. Hvorfor er det lige de unge, der er et problem?

Karin Møller Johansen: De (gamle, red.) sidder på værtshuset og render ikke rundt i byen og generer/smider affald og råber og skriger. Fest blandt de unge i dag er meget mere hæmningsløs og uden hensyntagen.

Amani Naja Kawash: Sig mig engang, må de unge overhovedet noget længere her i Vejle Kommune? Vejle Kommune er i forvejen virkelig dårlig til at komme med nogle fede arrangementer til vores unge, og nu vil I også fjerne det? Det er sgu en ommer, Vejle!

Enkelte Facebook-skribenter bakker dog byrådsflertallets beslutning op. Som denne:

Andreas Schönrock: Det er lidt en skam, at Vejle Amts Folkeblad i sin teaser fokuserer så meget på drukkulturen og aflysningen. Man kunne lige så godt vælge at fokusere på den positive udvikling, hvor man prøver at inddrage de unge... Normalt brokker man sig over, at borgerne ikke inddrages nok, og når man gør det, så er det heller ikke tilfredsstillende.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten her

Vejle Boldklub For abonnenter

John Sivebæk fylder 60 år: Det var mere vilje end talent, der skabte en fodboldkarriere helt udover det sædvanlige

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Christian kalder det skandaløst: Han må ikke hænge på Vejles mest travle gader - Ingen kan rigtig huske, hvornår beslutningen er truffet

Navne For abonnenter

Vi snakker med den døde, holder ham eller hende i hånden og spiser snacks og drikker kaffe hele aftenen: Mød Maria i serien 'Mennesker'

Billund

Sidste løb nogensinde på Billund Trav: - Det er vanvittigt trist

Alarm 112

Ser du en valgplakat hænge her må du anmelde det: Her er oversigten over ulovlige valgplakater

Debat

'Goddag, det er manden fra banken, må jeg bede om din kode?' Der er heldigvis godt nyt i kampen mod netbanksvindel

Vejle Boldklub For abonnenter

Så kom den, sæsonens første VB-sejr: Derfor lykkedes det endelig at vinde en kamp

Kultur For abonnenter

Regent i snart 50 år: Fra skrøbelig prinsesse til stærk monark

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kultur

'Der skulle ikke meget til at imponere en flok jyske tranlamper som os': Sådan startede Pretty Maids - læs uddrag af den nye bog

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Billund

Så er valgkampen officielt i gang: Plakaterne er kommet op i lygtepælene

Vejle Boldklub For abonnenter

VB's bedste spillede godt: En enkelt overstrålede de øvrige, da sæsonens første sejr kom i hus

Kultur

Stort halbyggeri mangler stadig millioner for til at nå i mål: Kommer med et sidste opråb om økonomisk hjælp

Annonce