x
Annonce
Billund

Renovering af omstridt kryds bliver udskudt

Det omstridte kryds ved Matas og Sportmaster i Billund vil først blive renoveret i 2018. Det har et enigt byråd besluttet. Arkivfoto.

Først i 2018 vil krydset ved Matas og Sportmaster i Billund blive renoveret. Et enigt byråd har besluttet at følge handelsstandsforeningens ønske om en udsættelse.

Billund: Det er ærgerligt, men alligevel er det rigtigt at gøre i den nuværende situation.

Det var holdningen hele vejen rundt i salen, da et enigt byråd mandag eftermiddag besluttede at imødekomme ønsket fra Billund Handelsstandsforening om at udsætte renoveringen af de omstridte kryds ved Matas og Sportmaster.

Arbejdet, som skulle være gået i gang allerede før weekenden, ville have lukket bymidten totalt af i de kommende tre måneder, og det fik byens handlende til at råbe op. Det er et opråb, som politikerne har besluttet at lytte til ved at udskyde renoveringen.

- Vejen og fortovet foran Mr. Ebbe vil fortsat blive lavet sammen med pladserne. Men vi udskyder ombygningen af krydset, sagde Per Nyhus (DF), som er formand for teknik- og miljøudvalget.

Annonce

Vejen og fortovet foran Mr. Ebbe vil fortsat blive lavet sammen med pladserne. Men vi udskyder ombygningen af krydset.

Per Nyhus (DF), formand, teknik- og miljøudvalget

Meget lidt heldig situation

Derfor bliver det først i 2018, at det omstridte kryds bliver renoveret. Til den tid må bymidten altså igennem endnu en periode med byggerod, og Billund Kommune må samtidig finde sig i, at arbejdet kommer til at koste flere penge, end hvis det var gennemført på nuværende tidspunkt, ligesom det muligvis vil tage længere tid.

- Det er en meget lidt heldig situation, vi er kommet i. I sådan en situation må man prøve at finde den mindst dårlige mulighed. Derfor stemmer jeg for, lød det fra Frede Nørskov (S).

Det endte hele byrådet med at gøre, selvom der også var kritiske røster fremme undervejs.

Ikke ordentlig dialog

De tre millioner kroner, som projektet skulle koste, blev bevilget i marts, og det førte undervejs i debatten til kritik at planlægningen.

- Det bliver flot, og det bliver godt. Det er bare irriterende, at vi gang på gang skal igennem en periode, hvor planlægningen ikke fungerer, fordi der ikke er en ordentlig dialog, sagde Kim Gosvig Hansen (K), som gerne havde set, at der undervejs i processen havde været mere kontakt mellem de involverede parter, så sagen måske kunne være undgået.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Når Danmark står sammen hver for sig

Annonce