Annonce
Vejle

Renovering trækker ud: Ægtepars tålmodighed er sat på prøve

Det er en kæmpe renoverings-opgave Boligforeningen AAB er gået i gang med i de 44 boligblokke i Pedersholm. Projektet er blevet forsinket omkring et års tid og ventes nu færdigt til april 2020. Foto: Yilmaz Polat

Jens Mikkelsen og Marie White er glade for renoveringen af Møllevangen, men de er trætte af, at alting er trukket ud og at meget stadig ikke er gjort færdigt. Teknisk chef hos AAB forstår godt, at forsinkelserne er trælse.

Annonce

Pedersholm: - Det er som om, der mangler noget planlægning. Alt for mange ting bliver påbegyndt uden at blive færdige. Vi ser håndværkerne gå i gang, men de kommer ikke tilbage og afslutter opgaverne.

Sådan lyder kritikken fra ægteparret Jens Mikkelsen og Marie White, som bor i en stuelejlighed på Møllevangen.

Både Jens og Marie understreger, at de grundlæggende er rigtig glade for deres lejlighed og de mange forbedringer, men de er samtidig ved at være rigtig trætte af byggerod og sand alle vegne.

Lige i forlængelse af deres boligblok har håndværkerne haft oplagsplads i forbindelse med det meget omfattende renoveringsprojekt af Møllevangen. Det betød, at legepladsen blev inddraget til materialer og maskiner. De de rykkede videre efterlod håndværkerne en stor sandbunke, som ungerne glade indtog.

Annonce

Legepladsen forsvandt

Ifølge Marie White blev sandet en dag foråret pludselig skrabet af og kørt væk. Familien tog det som et tegn, på, at legepladsen nu skulle genetableres. Man det skete ikke, så nu har børnene hverken sandet eller legepladsen at mødes på. Tilbage er en hård jordplads, der ikke indbyder til leg.

Familien nævner deres uderum, som et andet eksempel: Da gartnerne kom og plantede hækplanterne omkring familiens nye fliseterasse var der ikke ryddet ukrudt, og ingen kom efterfølgende og sikrede sig at planterne overlevede.

- Jeg har siddet i afdelingens bestyrelse, så jeg ved, at vi besluttede, at lejerne ikke skulle blande sig i hækplantningen, så det blev ens overalt. Jeg må indrømme, at jeg blev lidt stædig, så derfor er mine hækplanter vokset helt til i ukrudt, forklarer Jens Mikkelsen.

Annonce

Projektet er forsinket

Avisen har forelagt ægteparrets øv-oplevelser for teknisk chef i boligforeningen AAB, Steen Andersen, og han forstår udmærket, at tålmodigheden er ved at være brugt op.

- Det er en kæmpe byggesag, vi er i gang med. Undervejs er nogle ting, som eksempels anlæggelse af de nye områder, blevet forsinket. Sidste sommer betød mange uger med regnvejr, at det var for vådt, og i år er det tørken, der har ramt entreprenørens planlægning, forklarer Steen Andersen.

Den tekniske chef tilføjer, at det altid er et svært puslespil at få til at gå op, når håndværkere og byggeplaner skal have plads, samtidig med, at man forsøger at tage hensyn til de beboere, der skal leve i byggerodet.

- Før sommerferien holdt vi et orienteringsmøde, for netop at forklare lejerne, at tidsplanen er rykket på grund af forskellige forsinkelser. Med hensyn til udearealerne, så gøres disse færdige områdevis, og her har vejret spillet ind, men desuden er håndværkerne flere steder stødt ind i uforudsete udfordringer i de gamle blokke, hvor ikke alt har været, som vi havde regnet med på forhånd, siger Steen Andersen.

Han tilføjer, at legepladsen, som ægteparret savner, ifølge entreprenøren vil blive anlagt i begyndelsen af august.

Oprindeligt havde AAB meldt ud, at renoveringen af Møllevangen skulle være færdig til næste år i 2019, men den officielle slutdato på projektet er i dag udskudt til april 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce