Annonce
Debat

Replik: Økonomisk ansvarlighed er vigtig, men skal ses i et større velfærdsperspektiv

Ole Lynggaard Jørgensen. Privatfoto

Læserbrev: Venstres folketingsmedlem Christoffer Aagaard Melson anker statsminister Mette Frederiksens retorik omkring finansieringen af covid-19-krisen her i avisen 18. januar (læserbrevet "Økonomisk ansvarlighed går forhåbentligt aldrig af mode", red.)

Statsministeren svarer ikke konkret på, hvordan tilbagebetalingen skal ske. Realt er der tre knapper, man kan skrue på: større skatter, besparelser og udskydelse af afbetaling.

Men det er selvfølgelig svært at sige, hvad der skal ske. Det afhænger af den konkrete udvikling med covid-19.

Men uanset hvad, så har Danmark en rigtig stærk økonomi. Så gældsoptagelse er her ikke et problem. Heller ikke rentemæssigt, da den ligger omkring nul procent.

Derimod ville det være ødelæggende for dansk økonomi, virksomhederne og beskæftigelsen, hvis ikke der var økonomiske hjælpepakker.


Så et stærkt økonomisk Danmark efter covid-19-krisen forudsætter tilførsel af økonomiske hjælpepakker. Så bliver det også meget lettere at finde finansieringen til tilbagebetalingen.

Ole Lynggaard Jørgensen


Så et stærkt økonomisk Danmark efter covid-19-krisen forudsætter tilførsel af økonomiske hjælpepakker. Så bliver det også meget lettere at finde finansieringen til tilbagebetalingen.

Om det skal tage 10 år eller 20 år, er her og nu ikke så afgørende.

Alle regeringer siden begyndelsen af 1980'erne har ført en ansvarlig økonomisk politik, så vi i dag netop kan tillade os at bruge penge på covid-19-krisen.

Eneste regering, jeg kan være utilfreds med i den her kontekst, er, da Venstre havde statsministerposten op til finanskrisen med statsminister Anders F. Rasmussen.

Her blev der blandt andet indført afdragsfrie lån.

Jeg og andre advarede mod en overophedning af økonomien. Til svar fik vi besked på at gå hjem og skrive vores økonomiske lærebøger om. En krise, som kostede det danske samfund, virksomhederne og borgerne dyrt og var meget smertefuld for mange.

Selv jeg, som radikal, er med den her gældsætning helt på linje med statsminister Mette Frederiksen og hendes fortolkning af økonomisk ansvarlighed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce