Annonce
Debat

Replik: Det er bare ikke sandt, når DF siger, at Nye Borgerlige vil afvikle velfærdsstaten

Rune Mikkelsen. Pressefoto

Læserbrev: 19. august kunne man læse, at Allan Petersen, byrådsmedlem for DF i Hedensted Kommune, er uenig med Nye Borgerliges økonomiske politik (læserbrevet  "Kommunerne skal fortsat have hånden på velfærden", red.)

Det ville også have undret mig, hvis DF var enige, eftersom de i min optik hælder til de røde partier. Det er også fair nok, for så kan borgerne vælge, om de vil gå den ene eller anden vej.

Allan Petersen skriver, at Nye Borgerlige vil spare i de kommunale budgetter. Ja, det er rigtigt. Det vil vi for at kunne sætte skatten lidt ned, men hvad han ikke nævner er, at ældrepleje eller pædagoger i intuitioner ikke vil blive berørt, da det ikke er ved disse "varme hænder", at vi vil spare - tværtimod skal disse områder støttes med efteruddannelse.

Annonce

Ifølge Allan Petersen kører alt supergodt i vor socialdemokratisk styrede kommune, og vore ældre får bare en superservice, men er det nu også sådan, at det forholder sig?

Vi vil i Nye Borgerlige ikke have bare bruge løs af borgernes skattepenge. Som udgangspunkt mener vi, at pengene ligger bedst i borgernes lommer.

Jo mindre stat og kommune, jo bedre, men som alle moderne samfund er et vist skattetryk nødvendigt for at opretholde en god service og kernevelfærd over for borgerne.

Der er masser af besparelsesmuligheder. Inden for statens område kunne man jo begynde med nedlæggelse af de totalt ineffektive jobcentre og privatisere Den Røde Støjsender, DR, og kolossen på lerfødder, DSB. Herefter kunne turen komme til centraladministrationen, som også kan slankes.

Mange andre DF'ere synes at være besatte af at sværte Nye Borgerlige til med misinformation og forkerte tal. Det er trist, da vi sammen med de andre borgerlige partier burde kunne finde sammen i en fælles kamp imod de røde/lyserøde partier, som vil højere skat, mere kommune, mere stat, mere system og mindre borger.


Problemet for DF er, at partiet er blevet slapt og systembevarende. Der skal nytænkning til, hvis kerneydelser til velfærd i fremtiden skal bevares og endog udvides.

Rune Mikkelsen


Problemet for DF er, at partiet er blevet slapt og systembevarende. Der skal nytænkning til, hvis kerneydelser til velfærd i fremtiden skal bevares og endog udvides.

Det er bare ikke sandt, når DF siger, at Nye Borgerlige vil afvikle velfærdsstaten. Det gør DF kun, fordi partiet er desperat og under pres.

Nye Borgerlige vil bare af med de helt unødvendige offentlige knopskydninger. Det bør vi vel i blå blok sammen kunne enige om?

Annonce
Vejle For abonnenter

Så tæt var Vejle på Magasin - nu skal Bryggen overbevises om Posthusgrundens fortræffeligheder

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Dødsulykke i nat: 64-årig mand i voldsomt færdselsuheld

Erhverv For abonnenter

En måned efter fyringsrunde: Stor Vejle-virksomhed fordobler alle ansattes månedsløn - og søger nye medarbejdere

Børkop

Byrådet sagde ja til at bygge kommunens længste dige: Stor regning sendes videre til sommerhusejerne

VEJLE

Knallertkørekortet lugter ikke længere af benzin: Nu skal de unge drøne af sted på el-scootere

Give

Forening med tusindvis af tv- og internetbrugere er blevet solgt: - Det er ikke økonomisk forsvarligt at køre videre

Navne For abonnenter

Han var Gulddreng, en hitmager med hang til guld, glimmer og modeller - men bag solbrillerne var der også bare Malte Ebert - og det tog halvandet år at vende tilbage til et liv uden stress-symptomer

Debat

Kronik: Arbejdsmiljøet i bund - Politikere overhører offentligt ansattes afgrundsdybe frustrationer

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Navne For abonnenter

Hanne havde en glubende appetit på livet trods uhelbredelig kræft: Ville flyve helikopter og køre racerbil en måned før sin død

Danmark For abonnenter

Brandmand ramt af kræft og blodpropper: - Det er ufatteligt, at jeg ikke kan blive undersøgt for PFOS-forgiftning

Vejle For abonnenter

Det kan ende med endnu en bro over Vejle Fjord, historier om dårlig hjemmepleje gør ondt, lån kan sikre byggestart på Gammelhavn - og så bliver vi klogere på sygehus-bedrageriet: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

Alarm 112 For abonnenter

19-årig vejlenser fanget på video og dømt for graffiti-hærværk: Skal betale bøde og erstatning

GAMLE DAGE

Lille Niels blev kørt over på Horsensvej - og hans far fik også en tragisk død

Annonce