Annonce
Debat

Replik: Det er en 100 procent enig Venstre-gruppe, der bakker op om posthusprojektet

Per Olesen. Arkivfoto

Læserbrev: Lars Therkelsens læserbrev bragt i VAF 7. april ("Er det land mod by, eller er det Jellings "lillebrorkompleks", der ødelægger Vejle?", red.) fortjener egentlig ingen opmærksomhed, for det var et læserbrev langt uden lavmålet og et læserbrev uden egne visioner.

Jeg føler dog alligevel grund til en replik. Først og fremmest for at korrigere budskabet om, at Venstre ikke har fodfæste i Vejle. Det har vi.

Venstre fik ved seneste kommunalvalg 18.285 stemmer. Næsten 50 procent af de stemmer kom fra "den gamle Vejle Kommune", der i al sin væsentlighed består af Vejle by og forstæder.

Annonce

Helt personligt føler jeg også et kraftigt fodfæste i Vejle. Jeg er født og opvokset i Mølholm/Vinding, har hus i Bredballe og bor nu på havnen i Vejle. Jeg har dømt fodbold og håndbold på stort set samtlige idrætsanlæg i Vejle og kender byen som min egen lomme.

Posthusprojektet bliver i læserbrevet tegnet som et "borgmesterprojekt". Jeg skal for god ordens skyld gøre opmærksom på, at det er en 100 procent enig Venstre-gruppe, der bakker op om projektet. Helt personligt bakker jeg op, fordi jeg tror, det styrker infrastrukturen i Vejle.

Trafik/infrastruktur er en af Vejles største og dyreste udfordringer, og det skal vi som politikere have stor fokus på.

Jeg er byrådsmedlem og ikke vejekspert, og derfor kan jeg kun lytte til de faglige indspark, vi har fået.

Vejle Kommunes dygtige vejeksperter og konsulentfirmaet Rambøll har anbefalet en løsning, hvor Sønderbrogade flyttes 150 meter, og der således etableres to trebenede kryds. Hermed skulle de værste af udfordringer i krydset ved Koldingvej/Damhaven være løst, trængslen på Fredericiavej blive mindre og adgangen til 1800 nye parkeringspladser ved Fun Sport og på posthusgrunden blive lettere.


En borgmester skal naturligvis gå forrest og vise retning. Men uanset partifarve eller bopæl, så kræver selv et borgmesterforslag flertal i byrådet. Det hedder demokrati, og det skal vi værne om.

Per Olesen


Læserbrevet beskylder borgmester Jens Ejner Christensen for at være egenrådig. En borgmester skal naturligvis gå forrest og vise retning. Men uanset partifarve eller bopæl, så kræver selv et borgmesterforslag flertal i byrådet. Det hedder demokrati, og det skal vi værne om.

Vi bakker i Venstre naturligvis 100 procent op om vores dygtige borgmester. Men jeg kan da godt afsløre, at bølgerne en gang imellem går højt på vores gruppemøder. Men vi har et fantastisk sammenhold og respekt for hinanden og når ofte frem til en fælles løsning.

Det er fordi, vi går efter sagen og ikke manden. Måske Lars Therkelsen skulle lære af det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce