Annonce
Debat

Replik: Hvordan kan I tro, at ventetiderne bliver mindre ved at centralisere lægevagten yderligere?

Læserbrev: PLO - Praktiserende Lægers Organisation fremkommer med et synspunkt angående problemerne i lægevagten i Region Syddanmark (læserbrevet "Lange ventetider i lægevagten understreger behovet for en modernisering", red.)

Tak for jeres opmærksomhed, at I har syn for ikke kun at tænke i forretningsdrift. I jeres synspunkt kan der spores en lille beklagelse til borgerne angående den lange ventetid, flere oplever, når de forsøger at komme i kontakt med lægevagten. Tak, for I også ser til regionens borgere.

I foreslår at lave en større centralisering af lægevagten, så der kun skal være tilbud om lægevagt på regionens fem akutsygehuse.

Annonce

Hvordan kan I med ro i jeres eget sind tro og forvente, at ventetiderne bliver mindre ved at centralisere lægevagten yderligere?

Ved en yderligere centralisering vil der unægteligt opstå yderligere pres på lægevagtens konsultationssteder, da der skal flere patienter igennem samme sted. På dette område antydes, at I har større øje for forretningsdrift fremfor for borgernes ve og vel.

Vi vil mindre centralisering; borgerne skal kunne mærke, at lægevagten er i umiddelbar nærhed af deres hjem.


Lægevagtens placering på de nuværende 21 konsultationssteder i Region Syddanmark skal der ikke laves om på. Det er kernevelfærd, som vi ikke ønsker skal forringes.

Thomas Jessen


Lægevagtens placering på de nuværende 21 konsultationssteder i Region Syddanmark skal der ikke laves om på. Det er kernevelfærd, som vi ikke ønsker skal forringes.

Der skal ikke være længere til lægevagten for borgerne, end der er nu.

Når I giver udtryk for, at I laver jeres vagtplaner i januar, og der efterfølgende er set en stigning i borgernes brug af vagtlægeordningen på 46 procent, så er det ikke rettidig omhu, når I ikke korrigerer vagtplanen i rette tid. Det virker som om, I kun har øje for lægevagten som en forretning og ikke for borgernes ve og vel.

De 13 kroner pr. måned pr. borger, det koster at drive lægevagten i Region Syddanmark, svarer til ca. 16 millioner kroner pr. måned. Skal de 21 konsultationssteder bemandes med fuldtidsansatte læger, vil det svare til ca. 3,5 fuldtidsansatte læger pr. konsultationssted. Hvad er en rimelig løn til en vagtlæge?

Modernisering af lægevagten, ja tak.

Vi vil mere borger, mindre Region Syddanmark.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Historisk Vejle-gods til salg: Her får du 600 kvadratmeter bolig, skov, marker og egen voldgrav

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Smittetallene stiger eksplosivt: For to måneder siden var der 3700 smittede i hele landet - tirsdag var der samme antal i Vejle alene

Alarm 112 For abonnenter

'Jasmin' og 'Josefine' solgte nøgenbilleder til hundredvis af mænd: 22-årig vejlenser er fængslet i stor sex-afpresningssag

Billund

Lalandia i Billund er til salg: Derfor er din ferie ikke i fare

Erhverv For abonnenter

Michael og Mette bevarede Michelin-stjernen i september: Nu præsenterer ægteparret et eventyrligt regnskab, der har nået helt nye højder

Hvad gør andre lande? De bekæmper høje energipriser med hjælpepakker for milliarder

Give For abonnenter

På denne skole er det okay, hvis eleverne laver fejl: 'Det vigtigste er at give børnene en god skoledag'

Debat

Klarsyn efter kommunalvalget: 10 millioner til skolen skal findes

Alarm 112

Politiet blev kimet ned: Der kørte en ung mand over Vejlefjordbroen på et elløbehjul

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Livsstil

Marianne og Gunnar har skiftet gammel kæmpevilla ud med nybygget rækkehus: Ingen skal stå med rodet efter os, når vi engang skal herfra

Vejle For abonnenter

Gør dig klar til fem måneders støj-inferno i midtbyen: Fra denne dato går det løs, når der skal bankes pæle i til nyt byggeri

Egtved

Skoleleder siger, han ikke kender årsag til elevflugt på lille skole, men forældre er uenige: 'Skolelederen vil ikke høre på vores begrundelser'

Annonce