Annonce
Debat

Replik: Hvorfor seniorbofællesskab og hvorfor på Sognefogedgrunden? Her er Ældre Sagens grunde

Erik Christensen. Arkivfoto: Henrik Dolmer

Læserbrev: Jørgen Brandt har i et læserbrev ("Jeg mener, det vil være en meget stor fejl at nedlægge denne fine park, som vi har midt i byen", red.) protesteret over byggeri af et seniorbofællesskab på Sognefogedgrunden.

Der er naturligvis forskellige synspunkter om et projekt af denne karakter. Jeg hilser derfor en god, offentlig debat velkommen, derfor dette indlæg med et mere nuanceret syn på emnet.

Ældre borgere - også i Hedensted - efterspørger ældrevenlige boliger, hvor der er fællesskab, samvær, tryghed og godt naboskab, bl.a. for at undgå ensomhed.

Annonce

Boligerne må gerne have en bynær beliggenhed, nær ved indkøbsmuligheder, offentlig transport, kulturinstitutioner spisesteder m.v. Det viste to borgermøder i Hedensted, som blev afholdt i 2018 af Ældre Sagen og tre aktive pensionister.

Undersøgelser viser, at seniorer, der er flyttet i seniorbofællesskab, oplever forbedret livskvalitet, godt naboskab, mere tryghed og samvær, mindre ensomhed, har mindre sygdom og færre indlæggelser.


Det er en gevinst for den enkelte, pårørende og for samfundet generelt, når borgeren fysisk og mentalt har det godt. Derfor er det oplagt med et seniorbofællesskaber i Hedensted.

Erik Christensen


Det er en gevinst for den enkelte, pårørende og for samfundet generelt, når borgeren fysisk og mentalt har det godt. Derfor er det oplagt med et seniorbofællesskaber i Hedensted.

I forlængelse af møderne blev der etableret en interessegruppe og nedsat en styregruppe, hvor jeg er tovholder, om etablering af seniorbofællesskab i Hedensted.

Det har været en lang proces med flere "bump" undervejs, og der er holdt mange møder med kommunen, arkitekter og Lejerbo, der står for byggeri og udlejning af boligerne. Der har været mange spændende diskussioner, og der er lagt meget arbejde i hele det forberedende arbejde.

I forhold til målgruppen, seniorer, er Sognefogedgrunden ideel - tæt beliggende ved bytorv, forretninger, offentlig transport, rådhus, bibliotek, kirke, spisesteder. En grøn lomme, som med byggeriet vil fremstå som en mindre grøn oase med gamle allétræer, vilde planter, biodiversitet med stier, der gør området tilgængeligt for offentligheden.

Et byggeri i tre etager med op til 54 lejligheder i forskellige størrelser. Almene boliger, hvor langt de fleste pensionister vil få råd til at betale huslejen. Et bæredygtigt byggeri , der indeholder mange fællesfaciliteter både ude og inde - og med et atrium, der binder byggeriet sammen.

Styregruppen er tilfreds med, at et enigt byråd 26. maj vedtog hovedprincipperne for udarbejdelse af lokalplan for seniorbofællesskab.

Der er lang vej, og der er stadig udeståender, der skal drøftes med kommunen, og lokalplanen kommer i offentlig høring inden endelig godkendelse.

Man kan få mere viden på kommunens hjemmeside, pkt. 97 med i referatet fra byrådsmødet 26. maj.

Annonce
Vejle For abonnenter

20-årige Mathilde var halvanden time fra at dø: Nu er hun tjener med en halv arm

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Drikkevand bliver dyrere: Vandværker betaler landmænd for at droppe sprøjtemiddel

Vejle For abonnenter

Sidst jeg græd, var da hun døde: Mød Jens Peter i serien "Mennesker"

Hedensted

Hvad mit handicap er? 34,8 - og et amputeret ben

Kultur

Se alle billederne: Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik tog sig god tid til at se Jellingstenene og Kongernes Jelling

Billund

Sjællandsk tophold snuppede to point i Grindsted: - Vi tabte til et smartere hold

Vejle For abonnenter

DF'er sagde nej til ekstra millioner til ældreområdet: Korrekt - jeg ville ikke bryde rammen, men vi fik meget til ældre

Debat For abonnenter

Derfor står Tesfaye ved begyndelsen på en lang og besværlig rejse

Vejle

Se video fra mindehøjtidelighed: Formand for Vejle Cykel Motion kørte med Chris Anker Sørensen dagen før ulykken

Danmark For abonnenter

Fem børn mistede deres mor: 35-årige Nanna døde på sin søns fødselsdag

Alarm 112

30-årig københavner kørte meget slingrende på Vejlefjordbroen

Hedensted For abonnenter

Dora mistede som 56-årig sit job og sin identitet: Nu er hun snart SOSU-assistent med masser af overskud

Egtved

Stemningen var eksplosiv, men økonomien løb kun lige rundt: Alligevel afløser festival det, som alle har kendt til gennem mange år

Annonce