Annonce
Læserbrev

Replik: Lighed i vores velfærdssamfund er uopnåeligt, ja, men det er lige muligheder ikke

Mulighederne for at kunne bringe sine evner i spil og uddannes til det, som man ønsker, skal være ens og til stede for alle.
Annonce

Læserbrev: Det er faldet lokalredaktøren for JydskeVestkysten i Esbjerg, Christian Friis Hansen, for brystet, at vores socialdemokratiske regering vil skabe mere lighed i samfundet.

Han skriver således i en leder her i avisen 8. januar, at det er "en illusion, at man kan opnå lighed for alle børn og unge".

Men det er faktisk heller ikke det, Socialdemokratiet vil med sin politik. Det, vi ønsker, er at skabe lige muligheder, så børn og unge ikke på forhånd forhindres i at blive til det, som de gerne vil og har evnerne til.

Vi ved det alt for godt og har set det alt for længe, at en negativ social arv på forhånd giver børn og unge et dårligt udgangspunkt for deres muligheder i livet.

Og vi taler om børn af forældre, der er arbejdsløse, har lav uddannelsesbaggrund, er fattige, har misbrugsproblemer, har svær somatisk eller psykisk sygdom m.v.

Det er børn og unge som dem, vi skal give lige muligheder for at kunne blive til det, som de har ønsker om og evner til i deres liv.

Det kan vi gøre ved at forebygge og gøre en indsats for de nævnte forældregrupper, så deres livsbetingelser bliver bedre, og de dermed i højere grad kan støtte deres børn. Og - om nødvendigt - støtte børnene naturligvis.

Og jeg skal hilse og sige, at samfundet i dag har brug for hver eneste ung, som kan gøre en indsats på arbejdsmarkedet, hvad enten de kommer med en faglig eller boglig uddannelse.

Lighed vil vi aldrig opnå, og det skal vi heller ikke. Børn og unge er forskellige: evner, disciplin, virketrang, ambitionsniveau. Og det er forældrene også, på deres børns vegne.

Men mulighederne for at kunne bringe sine evner i spil og uddannes til det, som man ønsker, skal være ens og til stede for alle.

Alex Vejby Nielsen. Arkivfoto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Udskudt halprojekt passer idémand

Annonce