Annonce
Debat

Replik om ældrepleje: Bare fordi pengene er der, skal de da ikke med død og pine bruges

Læserbrev: Man fristes til at sige endnu en gang. Henrik Dams (S) forslag til at løse udfordringer i ældreplejen er at øge udgifterne og tro, at med et fingerknips er udfordringerne væk (læserbrevet "En ny start for ældreplejen i Vejle Kommune", red.)

Det er det samme løsningsforslag, vi hører fra venstrefløjen år efter år. Nu er det prøvet så mange gange, skal vi ikke nu sætte os ned og se på, om der reelt er andre muligheder?

Vi skal som kommune sikre os, at det er borgeren, der bliver sat i centrum, og vi hele tiden respekterer borgerens individuelle ønsker. Det gør vi ikke ved hele tiden bare at gøre systemet dyrere og mere bureaukratisk. For vi vil gerne sikre, at vi også får det optimale ud af vores skattekroner.

Annonce

Men for at finde ud af det, bliver der sat flere styrelser i gang, og der bliver ansat flere "kolde hænder" i den offentlige sektor, som hverken sikrer velfærd eller god ældrepleje.

Henrik Dam skriver i sit indlæg, at pengene er der, og vi kan bruge penge og stadigvæk have et stort overskud, men det er overhovedet ikke det, diskussionen burde handle om.

I stedet burde vi reelt se på, om der mangler penge i ældreplejen, eller det bare endnu en gang er for at have nogle gode nemme valgløfter, som sikrer stemmerne den 16. november.

Vi skal huske på, at det er borgernes penge, som skal bruges på at finansiere det her, og jeg synes, det er en manglende respekt for skatteyderne, at man som udgangspunkt mener, at bare fordi pengene er der, så skal de bruges.

Det er nemlig borgernes penge, og borgerne skal selv kunne bestemme, hvad de vil bruge deres penge på.

Jeg mener, at ældreplejen i langt højere grad skal sikre det frie valg for den ældre. Udbuddet om ældrepleje må gerne ske fra det private, uden at det på nogen måde ændrer på kvaliteten.


Vi kan sagtens i Vejle Kommune udlicitere flere opgaver til det private og på den måde sikre, at de ældre selv kan træffe beslutningen om, hvem de vil have hjælp af.

Tobias Jæger Pagh


Vi kan sagtens i Vejle Kommune udlicitere flere opgaver til det private og på den måde sikre, at de ældre selv kan træffe beslutningen om, hvem de vil have hjælp af.

Plejehjemmene skal have mulighed for at differentiere sig og skabe det bedste tilbud for den ældre.

Ved den frie konkurrence sikrer vi lige netop, at de gode plejehjem er dem, der overlever, mens de dårligere går konkurs og lukker.

På den måde skal skatteyderne ikke betale overpriser for at få en værdig og god alderdom, og det gør det muligt for den ældre selv at vælge, hvordan man vil leve sine sidste dage.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten her

Vejle Boldklub For abonnenter

John Sivebæk fylder 60 år: Det var mere vilje end talent, der skabte en fodboldkarriere helt udover det sædvanlige

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Christian kalder det skandaløst: Han må ikke hænge på Vejles mest travle gader - ingen kan rigtig huske, hvornår beslutningen er truffet

Navne For abonnenter

Vi snakker med den døde, holder ham eller hende i hånden og spiser snacks og drikker kaffe hele aftenen: Mød Maria i serien 'Mennesker'

Livsstil

Ingen adgang for mænd: Singlekvinder nyder friheden - men vil spise brunch sammen i ny klub

Billund

Sidste løb nogensinde på Billund Trav: - Det er vanvittigt trist

Alarm 112

Ser du en valgplakat hænge her, må du anmelde det: Her er oversigten over ulovlige valgplakater

Vejle Boldklub For abonnenter

Så kom den, sæsonens første VB-sejr: Derfor lykkedes det endelig at vinde en kamp

Debat

'Goddag, det er manden fra banken, må jeg bede om din kode?' Der er heldigvis godt nyt i kampen mod netbanksvindel

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kultur

'Der skulle ikke meget til at imponere en flok jyske tranlamper som os': Sådan startede Pretty Maids - læs uddrag af den nye bog

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Billund

Så er valgkampen officielt i gang: Plakaterne er kommet op i lygtepælene

Vejle Boldklub For abonnenter

VB's bedste spillede godt: En enkelt overstrålede de øvrige, da sæsonens første sejr kom i hus

Kultur

Stort halbyggeri mangler stadig millioner for til at nå i mål: Kommer med et sidste opråb om økonomisk hjælp

Annonce