Annonce
Debat

Replik om byggeri i Brejning: Der er ikke behov for yderligere udvikling, og det bør Vejle Kommune i den grad sande

Dorte R. Pannicke. Pressefoto

Læserbrev: Efter at have besøgt folkene i gruppen, der arbejder for at bevare parkområdet ved en af De Kellerske Anstalter i Brejning, står jeg tilbage med deres frustration og bekymring for, om nogle i Vejle Kommune og Vejle Byråd kan godkende en bygherres byggeansøgning på fire punkthuse inde midt i parkområdet omkring de bevaringsværdige bygninger.

Jeg kan godt se hensigten i gamle Børkop Kommune for i 2006 at godkende en ændring til lokalplan, så ny bebyggelse kunne være med til at udvikle området, fremfor det stod og forfaldt, efter der havde været asylcenter i en årrække. Men i dag er området jo udviklet med 100 renoverede og attraktive lejligheder i de historiske bygninger.

Og ligeledes er der jo på andre områder lige op ad den omdiskuterede lokalplan netop opført nyere bebyggelse på J.L. Varmingsvej med over 30 boliger i forskellig udformning.

Annonce

Derfor er der ikke behov for yderligere udvikling, og det bør Vejle Kommune i den grad sande.

Ikke alene bebyggelsesprocenten på 50% pct. må få nogle til at tænke sig om, men også den økonomiske konsekvens af, at hvis bygherren får godkendt byggeriet, så skal kommunen antageligt til at bruge mange penge på, at J.L. Varmingsvej bliver bred nok til, at yderligere 60 familier kan færdes på den.

Alt for ofte bliver private udviklingsprojekter godkendt, hvorefter Vejle Kommune selv står med en del omkostninger til færdiggørelse og andre anlægsudgifter, som ingen får reel gavn af.

Dorte R. Pannicke

Alt for ofte bliver private udviklingsprojekter godkendt, hvorefter Vejle Kommune selv står med en del omkostninger til færdiggørelse og andre anlægsudgifter, som ingen får reel gavn af.

Der står i øvrigt også i lokalplanen: "De værdifulde landskaber skal friholdes for bebyggelse og anlæg, der ikke er lokalt nødvendige" samt "De rekreative stiruters omgivelser skal sikres mod landskabs- eller miljøforringende anlæg og mod, at der sker en forøgelse af motortrafikken, der kan ændre ruternes nuværende karakter."

Det er ikke "lokalt nødvendigt" at opføre endnu flere boliger, og netop øget trafik til flere boliger vil gå ud over de omkringliggende institutioners muligheder for at færdes sikkert i området med beboere, der transporteres i store klapvogne og handicapcykler.

Det må være på sin plads, at Vejle Kommune sætter gang i en gennemgribende revision af ældre lokalplaner både fra før kommunesammenlægningen og efter, så grønne områder og andre arealer ikke udnyttes til gene for borgere, og som påvirker miljøet og kulturhistoriske områder.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Kendt erhvervsmand tabte i boligretten: Nu har hans lejer rettens ord for, at hun må blive boende - selv om han gerne vil rive det forfaldne hus ned

Danmark

Torsdagens coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Avisens madanmelder besøger Vejles dyreste og fineste restaurant: 'Efter Jens Vejmand kører det langsomt af sporet for mig'

Erhverv For abonnenter

Vejle-frisør skal bruge flere kvadratmeter: 'Jeg er klar til en ny mission' - salonen får nyt navn og flytter ud af baggården

Alarm 112

Halsgreb i Ørstedsgade: 40-årig skal i fængsel for at tage kvælertag på sin gæst

Kultur

Avisens tegner vinder prisen for Årets bladtegning: Se Putin tørre sved af panden

For abonnenter

10.000 kæmpemøller kan true Nordsøens sæler og hvaler: - Vi ved meget lidt om konsekvenserne

Vejle

Se video: De hænger 150 store, gule cykler op i gågaden: 'Det kommer til at se ret massivt ud'

Hedensted For abonnenter

Dansk energi-gigant har planer om endnu en stor solcellepark i kommunen: Her vil de lave strøm til 14.000 husstande

Byggekæde i kraftig vækst overtager en af Sønderjyllands specialistforretninger: - Vi er et godt match

Alarm 112

Så har man set det med: Der sad fem mænd i en tuk-tuk. Den ene sprang ud og ødelagde et nyplantet træ

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Erhverv

Succesfuld møbelsnedker får udstillingsvindue i Kirkegade: Thomas er vild med duften af træ. 'Siden jeg var barn, har det siddet dybt i mig'

Billund For abonnenter

Vorbasse Campings nye ejere har overtaget pladsen: - Vi føler slet ikke, at det er et arbejde

Erhverv

Placeringen er afsløret: Her kan du komme til at se den nye Tour de France-skulptur, som er skænket til Vejle af en række erhvervsfolk

Annonce