Annonce
Debat

Replik: Prisen på ni mio. kr. for Klostergades Skole må være foræringspris - det er unfair at favorisere privatskoler

"Jeg håber, at det flertal, som tegner sig for denne handel, besinder sig og støtter op om den kommunale folkeskole ved at forkaste økonomiudvalgets beslutning", skriver Thomas Steen Rasmussen. Foto: Kaare Johansen

Læserbrev: Rygterne om et snarligt kommunalt salg af Klostergades Skole havde ramt mine sarte ører, men jeg bad til, at det bare var løse rygter, og at kommunens ansvarlige måtte tænke sig grundigt om.

1. september blev mine bange anelser så til ægte uro. Klostergades Skole skal sælges til Sct. Norberts Skole for ni millioner kroner.

Hvorfor denne mellemfornøjede sindstilstand over et salg af forholdsvis beskeden karakter?

Annonce

Mit svar på dette spørgsmål bærer præg af, hvem jeg er. Jeg er kommunalt ansat folkeskolelærer med et blødende hjerte for folkeskolen; folkets skole om man vil.

Jeg er også aktiv i lærernes lokale fagforening og kerer mig derfor i sagens natur om kommunens folkeskolelærere. Sidst men ikke mindst er jeg på 53. år vejlenser og skatteyder i kommunen.

I min optik må Sct. Norberts Skole købe, hvad de lyster, men når det er kommunen, der sælger, skal Sct. Norberts bud vejes og vægtes i forhold til andre bud.

Hvis der blandt de andre bud er højere og for kommunen mere lukrative bud skulle de selvfølgelig vælges. Jeg kan forstå, dette har været tilfældet. Det er jo almindelig kommunal praksis, at man vægter de økonomiske aspekter højt - se bare valget af ny udbyder af rengøring i kommunens folkeskoler!

I de forgangne år har der været andre kommunale salg, som har favoriseret private udbydere af undervisning. Jeg forstod ikke denne favorisering dengang og gør det heller ikke i denne sag.

Troels Steen Rasmussen

I de forgangne år har der været andre kommunale salg, som har favoriseret private udbydere af undervisning. Jeg forstod ikke denne favorisering dengang og gør det heller ikke i denne sag.

Prisen på ni millioner kroner for Klostergades Skole må være foræringspris, når ejendommen ifølge BBR-registeret har et areal på 900 kvadratmeter - altså en kvadratmeterpris på 10.000 kr.

Den gennemsnitlige kvadratmeterpris var ifølge Boliga i 2016 12.376 kr. i postnummer 7100. Den er nok ikke blevet mindre siden, og bygningens placering skubber nok også prisen godt over gennemsnittet.

Det er unfair at favorisere privatskoler, for uanset hvordan man vender og drejer det, skal privatskolens køb forrentes af flere kunder i butikken - i dette tilfælde skoleelever, først og fremmest fra byens forstæder og helst elever af en vis kvalitet. Det betyder faldende elevtal i folkeskolerne og ringere vilkår for de tilbageværende.

Man kunne i stedet forestille sig, at den kommunale folkeskole blev støttet af kommunens ansvarlige politikere i stedet for at favorisere det alternativ, som private og friskoler tilbyder.

Man kunne jo starte med at bruge bare et gran af fornuft, når man topper en i forvejen mangelfuld rengøring med valget af en ny udbyder, som påstår at klare opgaven med et urealistisk lavt bud.

Jeg håber, at det flertal, som tegner sig for denne handel, besinder sig og støtter op om den kommunale folkeskole ved at forkaste økonomiudvalgets beslutning.

Jeg håber også, at vi kan have en levende midtby med beboere og ikke bare besøg fra forstæderne i dagtimerne, når skolen er åben.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Se video: Oversergenten Johan giver de unge IT-folk og direktøren sved på panden: 'De skal ikke have diabetes, når de har rundet 30 år'

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Nu pilles dødsdømte ejendomme ned: De må vige pladsen for 110 spritnye lejligheder i midtbyen

Hedensted For abonnenter

77-årige 'Polle' er landets ældste seriehåndboldspiller og spiller hver kamp: - Selv modstandernes fans jubler, når jeg scorer

Erhverv

Superbrugsen lukker på grund af skadedyr: Det er ikke første gang, det er sket

Alarm 112

Han slingrede gennem landsbyen: Nu vil politiet tage hans bil

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Hedensted For abonnenter

Jeannie kan ikke komme forbi med sin ladcykel: -Stop med at parkere på cykelstien

Debat

Sundhedsundersøgelse i Grindsted: Denne gang skal informationen ikke mellemlande hos embedsfolk

Give

Han troede ikke sine egne øjne: Mand i pensionsalderen bliver pludselig millionær

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Vejle Boldklub For abonnenter

VB står til at miste en helt central brik: Midtbanespillers exit gør kun gavn ét sted

Vejle For abonnenter

Sælger tjener over en million på boligsalg: Her er ugens bolighandler i Vejle

Alarm 112

Kraftig blæst på Vejlefjordbroen: Passer ikke med vindfølsomme køretøjer

Annonce