Annonce
Debat

Replik: Supercykelstien er super! Visse forhindringer har måske fået cyklister til at vælge andre veje at cykle på

"I min optik er cykelstien det absolut bedste, der er sket på cykelfronten i Vejle by gennem årtier. Det giver sikkerhed for, at det er muligt at cykle på strækningen, hvilket bestemt ikke er muligt andre steder i den indre by", skriver Niels Koch. Arkivfoto: Lars Saubjerg

Læserbrev: Viceborgmester Dan Arnløv Jørgensen skyder med skarpt mod supercykelstien gennem Vejle by i VAF 24. april.

Han mener, at etableringen af cykelstien er en fejlinvestering, og som begrundelse henviser han til kommunens opgørelse over trafikken på cykelstien de sidste par år.

Alt for få har benyttet cykelstien, mener han - hvilket jeg da kun kan give ham ret i. Men der mangler lidt nuancering dels i artiklen og dels i kommunes opgørelse.

Annonce

Jeg har flittigt benyttet stien fra Østbyparken og videre ud på Østerbrogade, Havnegade, Kirkegade og Blegbanken.

Stien har haft sine udfordringer, da der har været byggerier og anlægsaktiviteter på strækningen. Dels ved Føtexhus, hvor cyklister har måttet kæmpe sig ud på selve Østerbrogade på en farefuld strækning på grund af etablering af lejlighedskomplekser, og dels i Havnegade, hvor der ved flere ejendomme har været opstillet stilladser i forbindelse med renovering. For slet ikke at tale om de omfattende arbejder ved Rådhustorvet.

Alle disse forhindringer har måske fået cyklister til at vælge andre veje at cykle på, og det kunne være fint at have haft dette med i artiklen.


Et andet forhold er jo coronakrisen, som satte gevaldig gang i hjemmearbejde og hjemmeundervisning i 2020, og cyklerne blev derfor hjemme i cykelskuret.

Niels Koch


Et andet forhold er jo coronakrisen, som satte gevaldig gang i hjemmearbejde og hjemmeundervisning i 2020, og cyklerne blev derfor hjemme i cykelskuret.

På den baggrund giver det heller ikke mening at lægge tallene for kommunens opgørelse for 2020 til grund for en vurdering af cykelstiens popularitet.

I min optik er cykelstien det absolut bedste, der er sket på cykelfronten i Vejle by gennem årtier. Det giver sikkerhed for, at det er muligt at cykle på strækningen, hvilket bestemt ikke er muligt andre steder i den indre by.

Vedelsgade er blot et eksempel på, at det i myldretiden er umuligt at cykle overhovedet. Her må man op og trække cyklen på fortovet.

Konklusionen må være, at der er alt for mange biler i den indre by, og viceborgmesterens forslag med at etablere cykelstier i villakvartererne virker temmelig omsonst i denne sammenhæng.

I øvrigt er det jo tankevækkende, at hans partifæller på Christiansborg ihærdigt forsøger at få endnu flere biler på landevejene med diverse skatte- og afgiftsnedsættelser. Så mon ikke viceborgmesteren fedtspiller lidt, når han prøver at lade som om, at han bekymrer sig om cyklisterne i vores by?

Og hvis han prøver at bruge etableringen af cykelstien som en brik i hans kommende valgkamp til november, kan han godt glemme alt om det.

Supercykelstien er nemlig det, den er: super!

Annonce
Vejle For abonnenter

79-årige Nancy faldt og fik ikke hjælp i 40 minutter, men plejehjemsleder afviser, at der blev begået fejl: 'Vikaren havde travlt med at smøre mad - hun gjorde ikke noget forkert'

Danmark

Fredagens coronatal: Færre smittede - flere indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Manglende tider, trælse køreture og lange køer gør det nærmest umuligt at blive testet: 'Hvis ikke man er syg, inden man kommer ind, så bliver man det af at stå i kø udenfor i så lang tid'

Erhverv For abonnenter

Familieejet virksomhed præsterer stort millionoverskud: - Vi forbereder os på endnu en travl periode

Alarm 112

Aggressiv bilist blev stiktosset på parkeringsvagt: Kastede med madvarer og skældsord

Erhverv

Rørte virksomhedsejere modtog pris: - Vi er så heldige at have vind i alle sejl i øjeblikket

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Hedensted For abonnenter

Posen er rystet voldsomt i fordeling af poster i det nye byråd: Kun én beholder sin formandspost

Debat

Man skal kunne låne til drømmehuset i Barrit så vel som på Frederiksberg

Alarm 112

Eksplosioner og gift i landsbyhave: Kendt ægtepar ramt af groft hærværk gentagne gange

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

Vejle

Borgerne i Sandvad er skuffede: Det er ikke godt nok Mattias Tesfaye

SYNSPUNKT For abonnenter

Efter det bitre opgør mellem de gamle venner i Vejle Byråd: 'Skulle jeg pege på Martin, fordi vi var venner? Den slags kammerateri hører fortiden til'

Vejle Boldklub

Lyt til podcasten om VB: Selvfølgelig er en statue af den største danske spiller nogensinde en god ide

Annonce