Annonce
Debat

Replik til forslag om skattestigning: En meget let, men også en meget visionsløs tilgang til et budget på omkring tre mia. kr.

Jeppe Mouritsen. Pressefoto

Læserbrev: Under byrådets førstebehandling af Budget 2022 i Hedensted Kommune kom det forleden frem, at Socialdemokratiet og SF ønsker at hæve skatten med 0,3 pct. En meget let, men også en meget visionsløs tilgang til et budget på omkring tre mia. kr.

På samme møde bekendtgjorde Hans Kristian Skibby, Dansk Folkeparti, at et af hans yndlingsprogrammer i tv er "Luksusfælden". Deltagerne er kendetegnede ved at tage de lette løsninger, de hurtige lån og en manglende ansvarlighed for deres egen situation. Netop de lette løsninger er det, Socialdemokratiet og SF gør ved at foreslå at hæve skatten.

Det siger sig selv, at der i et samlet budget på tre mia. kr. kan findes penge på forskellige områder. Det behøver ikke at gøre så ondt, som nogle partier vil gøre det til.

Annonce

God kernevelfærd behøver ikke at koste mere, tværtimod. Det gælder blot om at bruge de penge, der er til rådighed, på den bedste måde.

Jeppe Mouritsen

God kernevelfærd behøver ikke at koste mere, tværtimod. Det gælder blot om at bruge de penge, der er til rådighed, på den bedste måde.

Ved at lægge mere ansvar ud til de medarbejdere, der er tættest på borgerne, kan der spares, uden at det går ud over kvaliteten.

Et hul i vejen behøver vel ikke nødvendigvis at skulle runde et kontor, inden der bliver givet besked til manden med skovlen, og en eventuel mindre udvidelse af hjemmeplejen til fru Hansen behøver vel ikke at skulle runde diverse visitatorer på kontorerne.

Selvfølgelig skal der holdes øje med forbruget af direkte resurser, men vi bør også i kommunerne kunne uddelegere ansvar til de borgernære medarbejdere, der ved, hvor udfordringerne er størst. Det kræver samtidig tillid, men netop tillid og ansvar giver hos de fleste større stolthed og arbejdsglæde.

Lokaliser og reparer i stedet for at problematisere!

Annonce
Billund For abonnenter

56-årige Mona drøner rundt i byen på el-scooter: Nu samler hun ind til afghanske flygtninge i Jelling

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Navne For abonnenter

- Jeg har oplevet at blive slået ned bagfra, fordi jeg ser ud, som jeg gør: Mød Ravn i serien 'Mennesker'

Navne For abonnenter

Dorthe mistede sin 17-årige 'Fredemus', da han blev ramt af to biler og døde på stedet: Han vil altid have en særlig plads i mit hjerte

VEJLE

Munkebjerg er ramt af flokvandring: Tvunget til at smække døren i for flere spisende gæster

Vejle Boldklub For abonnenter

VB møder Viborg: Derfor er det kampen, VB skal vinde og slet ikke tåler at tabe

VEJLE

Lyt: Det var ikke en drengedrøm, men det blev pludselig hans levevej - Daniel McBurnie tilegner Lysts Michelin-stjerne til én særlig person

Alarm 112 For abonnenter

Kvinde dømt for vanrøgt af 25 heste: Dyrene var indsmurt i gødning og havde øjnene fulde af udflåd

Debat

Debat: Tomme tønder buldrer mest

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle

Husk det nu: Lørdag og søndag aften og nat er Fredericiavej spærret - lastbiler dirigeres helt udenom

Kultur

Se video med ældgammel elbil: 108 år gammel elbil havde vanvittig rækkevidde

Navne For abonnenter

Louis Bülow fortæller om sine minder: Fra en svunden tid - og dem, jeg savner

LEDER For abonnenter

Havnefoged-chikane, eksklusion af medlemmer og en kommende retssag i Vejle Motorbådklub er dybt tragisk: Forlig jer nu, I skabhalse - vi behøver ikke mere underholdning

Vejle

De ældres formand går af efter valgballade: 'Det er noget skrammelværk, og jeg er rigtig ked af, at det har udviklet sig på den måde'

Annonce