Annonce
Læserbrev

Replik til læserbrev: Sørgelig mangel på indsigt og format, Jens Vibjerg

På et punkt har Jens Vibjerg dog ret: Der er næppe andre infrastrukturprojekter, der er beregnet efter den nye landstrafikmodel. Derfor er det naturligvis nødvendigt at afvente disse reberegninger, så der foreligger sammenlignelige beslutningsgrundlag, inden man landspolitisk kan træffe kvalificerede beslutninger om milliardinvesteringerne.

Læserbrev: Tidligere folketingsmedlem Jens Vibjerg beskylder i et læserbrev 25. februar min medskribent Steffen Jørgensen for manipulation med de manglende samfundsøkonomiske gevinster ved anlæg af luksusmotorvejen Give-Haderslev - og dermed også undertegnede (jf. vores læserbrev "En ny midtjysk luksusmotorvej er et samfundsøkonomisk attentat i særklasse" 13. februar).

Vores indlæg anfører ikke, at alle danske infrastrukturprojekter under overvejelse er beregnet efter den nye landstrafikmodel, hvilket Jens Vibjerg får det fordrejet til.

Derimod konkluderer vi, at der overalt i Danmark findes ønsker til nye vejanlæg, der har en langt højere intern rente end luksusmotorvejen.

Vores argument er, at Vejdirektoratet ikke indregner varigt tab af private ejendomsværdier og naturoplevelsesværdier. Og vi anfægter, at Vejdirektoratet indregner privatpersoners bagatelagtige tidsbesparelser med 140 kr. pr. time.

Lutter varm luft, der kunstigt puster værdien af luksusmotorvejen op.

Det siger sig selv, at gevinsterne er størst ved at udvide eksisterende vejnet, hvor trængslen er massiv, og befolkningstætheden er størst. Deraf behovet for udbygning af E45 mm. snarest muligt.

På et punkt har Jens Vibjerg dog ret: Der er næppe andre infrastrukturprojekter, der er beregnet efter den nye landstrafikmodel.

Derfor er det naturligvis nødvendigt at afvente disse reberegninger, så der foreligger sammenlignelige beslutningsgrundlag, inden man landspolitisk kan træffe kvalificerede beslutninger om milliardinvesteringerne.

Det vil være sund fornuft, da den nye klimalovs handlingsplaner selvfølgelig skal på plads først!

Jens Vibjerg vælger afslutningsvist at forlænge verden med brædder ved at fremhæve, at en udbygning af luksusmotorvejen med strækningen Give-Hobro giver en højere intern rente.

Fint nok, men så skal alle øvrige projekter, der kannibaliserer på regnestykket om luksusmotorvejen, også indgå. Det ser Jens Vibjerg komfortabelt bort fra.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

NPV satser på byggestart inden nytår: Posthusgrunden skal bebygges fra 'den billige ende'

Annonce