Annonce
Debat

Replik til Peder Hummelmose: Hvis bare det var så simpelt

Lone Myrhøj, byrådsmedlem for SF.
Annonce

Læserbrev: Venstres Peder Hummelmose skriver i et læserbrev 18. november, at han ønsker én indgang for borgerne i hjemmeplejen, så de ikke skal smides rundt.

Meget sympatisk forslag. Et forslag, som SF længe har kæmpet for på blandt andet familieområdet.

I forhold til at løse de udfordringer, der er i hjemmeplejen, er det bare ikke så simpelt. Det handler om meget mere end en indgang. Det handler især om mennesker.

Det handler om ordentlige arbejdsforhold, det handler om ledelse, det handler om et opgør med tidstyranni og bureaukrati, det handler om bedre økonomi, det handler om at lytte og handle. Men allermest handler det om mennesker.

Det handler om borgere, der har brug for hjælp, pårørende, der oplever, at deres kære ikke får tilstrækkelig støtte, og medarbejdere, der gerne vil give en ordentlig hjælp.

Det er vores ansvar som politikere. Vi skal lytte til medarbejdere og pårørende, når de fortæller os, at det ikke hænger sammen.


Vi skal have tillid til de mennesker, der ved meget bedre end os, hvordan hverdagen er.

Lone Myrhøj


Vi skal have tillid til de mennesker, der ved meget bedre end os, hvordan hverdagen er som medarbejder, pårørende eller modtager af hjælp. Lad nu være med at pakke det ind i redegørelser og bureaukrati, men lad os åbent sige: Det er ikke godt nok, og det vil vi gøre bedre i fremtiden.

SF vil gerne tage ansvar, og jeg ønsker virkelig at få fokus tilbage på mennesker. Også i hjemmeplejen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VEJLE For abonnenter

Totalt kaos på plejehjemmet: Mens deres 94-årige mor lå for døden, måtte Lone og Hanne hjælpe med at gøre rent og lave mad til hele afdelingen

Annonce