Annonce
Debat

Replik: Venstre har forspildt muligheden for et bibliotek i midtbyen

Torben Elsig-Pedersen (R) er formand for børne- og familieudvalget i Vejle Kommune. Foto: Leif Baun

Læserbrevet blev bragt i den trykte udgave af Vejle Amts Folkeblad 26. februar 2021, men er ved en beklagelig fejl ikke offentliggjort digitalt før nu.

-

Læserbrev: Venstres Lars Schmidt forsøger i Vejle Amts Folkeblad at holde liv i debatten om at flytte Vejle Bibliotek ind i midtbyen.

Flere af hans argumenter er sådan set både kloge og forstandige. Men sandheden er, at Venstre har lurepasset alt for længe og kun har brugt biblioteket som en kastebold i andre byudviklingsprojekter.

Der er aldrig kommet et seriøst udspil fra Venstre omkring biblioteket.

Jeg holdt også længe muligheden åben for et bibliotek i midtbyen. Det ville kunne understøtte livet i byen, det ville tiltrække nye målgrupper og bidrage med folkeoplysning og kultur på en helt ny måde, når det kom helt tæt på, hvor de fleste mennesker færdes.

Drømmen kunne være et hus spækket med liv, viden, leg og fællesskab, som man for eksempel ser på Dokk1 i Aarhus.

Men sidste år gik jeg med i et forlig om at bevare biblioteket på sin nuværende placering. Den beslutning skyldtes primært en årsag. Nemlig at så længe vi diskuterede bibliotekets placering, så skete der reelt ingenting.

Vejle har brug for et nyt bibliotek og kulturhus, og for at komme videre med realiseringen af et ambitiøst biblioteksprojekt var det nødvendigt med et politisk kompromis, som et flertal i byrådet står bag.

Det flertal har vi nu. Vi har et visionært oplæg. Nu mangler vi blot en ekstra finansiering, som vi bør afsætte ved kommende budgetforhandlinger.

Det bliver spændende, om også Venstre har ambitioner, der må koste penge.


Hvis Venstre reelt havde ønsket et ambitiøst og markant bibliotek og kulturhus i midtbyen, så skulle man have grebet muligheden for at bygge det på Posthusgrunden.

Torben Elsig-Pedersen


Hvis Venstre reelt havde ønsket et ambitiøst og markant bibliotek og kulturhus i midtbyen, så skulle man have grebet muligheden for at bygge det på Posthusgrunden, måske i en kombination med bevarelse af godbanebygningen.

Men det ønskede Venstre ikke. Man var i en lang periode kun optaget af at finansiere NPV's byggeri med lejekroner fra et bibliotek gemt væk på første sal.

Venstre skal være mere end velkommen med input til, hvad et markant kulturhus for bøger, formidling, kunst og kultur skal indeholde. Men det skal ikke gå op i snak.

Radikale Venstre ønsker, at vi nu kommer videre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Se Knuds første stik: 766 fik med nålen på den store vaccinationsdag - og der er plads til endnu flere

Sport

Give starter ligaen i København

Annonce