Annonce
Debat

Replik: Vi skal have et ambitionsniveau, der løfter folkeskolen

Patrick Hjortshøj. Pressefoto

Læserbrev: 9. august skriver Peter G. Harboe under overskriften "Folkeskolen: Vi skal have ambitioner på elevernes vegne" (replik til Patrick Hjortshøjs læserbrev "Mere frihed og ro skal give folkeskolen bedre rammer", red.).

Jeg deler faktisk Peters ambition, og derfor mener jeg, at vi skal give folkeskolen bedre rammer, så vi rent faktisk kan have høje ambitioner på elevernes vegne.

I Vejle Kommune har vi gode skoler med passioneret personale, der hver dag går på arbejde og tager hånd skoleelevernes læring og trivsel. Det betyder ikke, at der ikke er udfordringer, fordi det er der, men det kræver politisk handling og mod for at løse disse udfordringer. Det er jeg og SF klar til.

Annonce

Antal af megaklasser (klasser med mere end 24 elever) betyder noget for den enkelte elevs læring og trivsel. Vi har i Vejle Kommune for mange klasser, hvor der sidder 28-30 elever proppet sammen på få kvadratmeter.

Ifølge Børne- og Undervisningsministeriets tal om klassestørrelser fra 2019-2020, så har Aarhus, Aalborg, Odense, Esbjerg og Kolding langt lavere procentdel med klasser over 24 elever. Hvis vi tager gennemsnittet af deres kommunetal, så rammer vi en procentdel på 20,6 pct., hvilket er markant lavere end i Vejle.

Hvis Peter G. Harboe og Venstre mener, at Vejles "kun" 35 pct. er tilfredsstillende, så synes jeg, det er udtryk for manglende ambitioner på elevernes vegne.

Når der sidder 28-30 elever i en klasse til én lærer, så betyder det, at den enkelte lærer i gennemsnit har 90 sekunder til at hjælpe den enkelte elev i en undervisningslektion, så man må bare håbe, at der ikke også sidder nogle elever med specielle behov.


Derfor skal vi have flere to-voksentimer i fagtimerne, hvor man bedre kan hjælpe alle elever med deres læring, og flere voksne betyder også noget for elevernes trivsel.

Patrick Hjortshøj


Derfor skal vi have flere to-voksentimer i fagtimerne, hvor man bedre kan hjælpe alle elever med deres læring, og flere voksne betyder også noget for elevernes trivsel.

Vi skal investere i børnenes fremtid, så der er flere voksne og mere tid til det enkelte barn. Min ambition er at sikre en stærk folkeskole for alle og være med til at lægge fundamentet til at give eleverne en bedre forudsætning for at tage en videregående uddannelse efter deres skolegang.

Annonce
Vejle For abonnenter

79-årige Nancy faldt og fik ikke hjælp i 40 minutter, men plejehjemsleder afviser, at der blev begået fejl: 'Vikaren havde travlt med at smøre mad - hun gjorde ikke noget forkert'

Danmark

Fredagens coronatal: Færre smittede - flere indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Manglende tider, trælse køreture og lange køer gør det nærmest umuligt at blive testet: 'Hvis ikke man er syg, inden man kommer ind, så bliver man det af at stå i kø udenfor i så lang tid'

Erhverv For abonnenter

Familieejet virksomhed præsterer stort millionoverskud: - Vi forbereder os på endnu en travl periode

Alarm 112

Aggressiv bilist blev stiktosset på parkeringsvagt: Kastede med madvarer og skældsord

Erhverv

Rørte virksomhedsejere modtog pris: - Vi er så heldige at have vind i alle sejl i øjeblikket

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Hedensted For abonnenter

Posen er rystet voldsomt i fordeling af poster i det nye byråd: Kun én beholder sin formandspost

Debat

Man skal kunne låne til drømmehuset i Barrit så vel som på Frederiksberg

Alarm 112

Eksplosioner og gift i landsbyhave: Kendt ægtepar ramt af groft hærværk gentagne gange

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

Vejle

Borgerne i Sandvad er skuffede: Det er ikke godt nok Mattias Tesfaye

SYNSPUNKT For abonnenter

Efter det bitre opgør mellem de gamle venner i Vejle Byråd: 'Skulle jeg pege på Martin, fordi vi var venner? Den slags kammerateri hører fortiden til'

Vejle Boldklub

Lyt til podcasten om VB: Selvfølgelig er en statue af den største danske spiller nogensinde en god ide

Annonce