Annonce
Billund

Repremiere på "Arlette - en historie vi aldrig må glemme"

Filmen, "Arlette - en historie vi aldrig må glemme" har søndag 26. januar repremiere i Grindsted kino i en nybearbejdet version. Her ses filmens hovedperson Arlette Andersen sammen med manden bag dokumentarfilmen, Thomas Kvist Christiansen, journalist og fotograf. PR-foto

Grindsted: Dokumentarfilmen om et af de sidste vidner til Auschwitz, den 95-årige Arlette Andersen fra Fredericia "Arlette - en historie vi aldrig må glemme", havde premiere i sommeren 2017 og blev en populær film i biograferne og på mange skoler og gymnasier.

På den internationale mindedag for 75-året for befrielsen af koncentrationslejren Auschwitz 27. januar, får filmen repremiere i en nybearbejdet version. Men allerede dagen før, søndag 26. januar om eftermiddagen, er der forpremiere på filmen i Grindsted Kino.

Arlette Andersen overlevede et års fangenskab i nazisternes berygtede koncentrations- og udryddelseslejr Auschwitz og har siden 1990 holdt foredrag om sin historie.

I 2013 tog Thomas Kvist Christiansen, journalist og fotograf, initiativ til at lave en dokumentarfilm om Arlettes historie sammen med et lille filmteam, og det blev senere til en bogudgivelse, "Vi er her for at dø" fra 2018.

Ved forpremieren 26. januar kl. 14 i Grindsted Kino deltager han med et oplæg omkring filmen og arbejdet med at dokumentere Arlette Andersens historie.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce