Annonce
Vejle

Restaurantkæde lukker 15 restauranter, også i Vejle, og sender 700 ansatte hjem

Familien Rosenfeldt Sunddal, der ejer restaurantkæden Flammen, har i samarbejde med administrerende direktør Piet Klein besluttet, at de lukker ned for restauranterne i 14 dage. Kædens takeaway-butikker vil dog fortsat køre videre. Arkivfoto: Søren Gylling
Restaurantkæden Flammen besluttede torsdag morgen at lukke sine 15 restauranter i 14 dage. – Vi skal ikke være med til at gøre den nuværende krise endnu større, siger direktøren i kæden, der har hovedkontor i Kolding.
Annonce

Vejle: Tusindvis af bookinger skal sløjfes, og 700 ansatte i Flammens 15 restauranter fik torsdag besked på, at deres arbejdsplads lukker ned for at undgå spredning af corona.

I Vejle holder Flammen til på Sjællandsgade 19, lige over for det store XL Byg-byggemarked.

- Vi har taget en svær og stor beslutning. I de sene natte- og morgentimer har vi diskuteret frem og tilbage. Men vi mener, det er den rigtige beslutning. Vi vil gerne tage noget ansvar og støtte op om de anbefalinger, statsministeren og regeringen kom med i går. Vi skal passe på hinanden, siger administrerende direktør Piet Klein, der torsdag ikke havde et svar på, hvor det stiller de mange medarbejdere.

- Lige nu handler det om, at vi skal passe på vores medarbejdere og gæsterne ude i restauranten. Vi skal ikke være med til at gøre den nuværende krise endnu større, siger Piet Klein.

Rent økonomisk så betyder det her noget. Det er mange millioner kroner, vi vil miste i omsætning. Så det har ikke været en let beslutning.

Piet Klein, administrerende direktør i Flammen

Annonce

Mister millioner

Restauranten, der er ejet af familien Rosenfeldt Sunddal, har med stor succes disket op med en fyldig buffet i store restaurationer med plads til næsten 500 gæster i de største restauranter, og på 10 år er Flammen vokset til en landsdækkende kæde.

Men de næste 14 dage er der stille på restauranterne, og kunderne må nøjes med at handle i takeaway-butikkerne

- Vi synes, at vi har et ansvar for, at vi passer på hinanden. Det var jo det, der blev meldt ud i går på pressemødet. Det vægter stort i vores bog. Og vi har jo en vis størrelse, og derfor synes vi også, at vi bør gå forrest og vise det gode eksempel. Jeg kan godt se, at andre kæder kører videre, men vi mener, at det rigtige at støtte op om det, som regeringen har meldt ud, siger Piet Klein.

Statsministeren opfordrede blandt andet til, at man ikke samler flere end 100 mennesker indendørs, og at blandt andet natklubber, diskoteker og værtshuse holder lukket i en periode.

Direktøren erkender, at det vil give et økonomisk smæk, og de må skuffe flere tusinde gæster.

- Rent økonomisk så betyder det her noget. Det er mange millioner kroner, vi vil miste i omsætning. Så det har ikke været en let beslutning. Lige nu er vi i gang med at ringe til flere tusinde gæster for at fortælle, at vi lukker. Flere af dem bliver selvfølgelig skuffet, men vi håber, de har forståelse for situationen og så vil flytte deres bookinger til en anden dag, siger Piet Klein.

Annonce

700 ansatte berørt

Virksomheden beskæftiger cirka 700 ansatte fordelt på de 15 restauranter og hovedkontoret i Kolding, og hvad der helt præcist skal ske med de mange ansatte, er ikke helt klart torsdag.

Brancheorganisationen Horesta og 3F har torsdag ”opnået forståelse” af, at i den særlige situation kan der være behov for at lave lokale tilpasninger som fraviger fra de sædvanlige vilkår i overenskomst i bestræbelserne på virksomhedernes overlevelse og sikre arbejdspladser.

- Der vil fortsat være et minimum af ansatte, der kører takeaway ude i de enkelte restauranter, og så er vi ved at lægge en plan for, hvad der skal ske med personalet. Men lige nu ved vi ikke helt prævist, hvad vi gør med medarbejderne. I samarbejde med 3F, som vi har tegnet overenskomst med, skal vi lægge en plan, siger Piet Klein.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Leder i Eventyrhuset: Vi fik besked klokken 10.40. Klokken 12 var institutionen tømt for børn

Billund

Privat børnehave er lukket ned: Den britiske variant af covid-19 er konstateret i både Grindsted og Billund

Vejle Boldklub For abonnenter

Sat på spidsen: Venter der VB en ny nedtur eller en ny superligasæson?

Annonce