Annonce
Vejle

'Resten ryger nok på sankthansbålet': Sådan siger vejlenserne farvel til mundbindet

Avisen var på gaden for at spørge de handlende ved Vindinggård Center, hvad de tænker om at kunne smide mundbindene fra på mandag. Foto: Thomas Trondal
Fra mandag er det - bortset fra som stående passagerer i kollektiv trafik - ikke længere et krav at bære mundbind. Avisen spørger vejlenserne om, hvad de tænker om lempelsen.

Vejle: Nogle tog forskud på glæderne og havde allerede trukket den lyseblå følgesvend ned under hagen, mens andre troligt steg ud af bilen og tog mundbind på som det første, inden de bevægede sig inden for i butikkerne ved Vindinggård Center.

Natten til torsdag vedtog et bredt flertal i Folketinget den plan, der hen over sommeren skal bringe Danmark tættere på en fuld genåbning. Og her var et af nøglepunkterne mundbindene, der fra 14. juni kun vil være et krav, hvis man er står op i offentlig transport.

Fra 1. september vil der ikke længere være nogen krav til at bære mundbind eller visir.

Annonce

Avisen var derfor på gaden torsdag formiddag for at spørge vejlenserne, hvordan de tager imod nyheden om, at de forherligede og forhadte mundbind bliver udfaset fra på mandag.

1 Lars Skovmøller, 34, forstfuldmægtig

Lars Skovmøller. Foto: Thomas Trondal

- Rent praktisk bliver det da dejligt ikke at skulle have mundbind på. Se bare i dag. Klokken er 9.00, og jeg har allerede haft det på to gange. Jeg pendler 50 minutter om dagen, så i den forbindelse bliver det også bare rart ikke at skulle sidde med noget for munden så længe. Jeg er egentlig også tryg ved det - men i daginstitutionen synes jeg, det er meget rart at have på, når jeg afleverer mine børn.

2 Torkild Madsen, 79, pensionist

Torkild Madsen. Foto: Thomas Trondal

- Jeg synes, det er en lettelse. Brillerne dugger, og jeg plejer egentlig at bruge visir. Men det er lige med at huske at få det med, for med den alder jeg har, sker det, at jeg kommer afsted uden. Der er jo divergerende meninger om, om det er for sent eller tidligt, at de fjerner mundbindene, men jeg synes bare, vi skal se det som et tegn på, at vi går mod lysere tider.

3 Nafisa Hassan, 31, studerende på Campus Vejle

- Fra på mandag? Det vidste jeg ikke. Men det vil jeg glæde mig til, for jeg bruger det rigtig mange gange om dagen. I børnehaven, når jeg går i skole, og når jeg køber ind. Hele tiden, føler jeg.

4 Simon Juel, 15, folkeskoleelev

Simon Juel. Foto: Thomas Trondal

- Det har jo været lidt træls at gå med, så jeg synes, det er dejligt, at vi ikke behøver mundbindet længere. Nogle steder har det også virket lidt underligt. For eksempel når jeg har skulle til svømmetræning. I Børkop Svømmehal skal vi ind gennem skolen, så det giver nu god mening. Men det kan alligevel virke fjollet at have det på til aftentræningerne, hvor vi kun er vores hold på stedet.

5 Edith Petersen, 84, pensionist

- Det er da fint. Jeg bruger det nu kun, når jeg skal ned at handle. Men der er sikkert mange, der er rigtig glade for mundbindet. Jeg har en hel pakke liggende derhjemme, og mon ikke jeg beholder den? Det kunne jo være, jeg fik brug for den.

6 Sara Friborg, 15, og Laura Gredal, 15

Sara Friborg og Laura Gredal. Foto: Thomas Trondal

- Vi tror faktisk, det bliver helt mærkeligt, for man er jo blevet helt vant til at have det på. Måske det kommer til at føles bart? Det bliver i hvert fald fedt ikke at skulle gå rundt med det, nu hvor det er ved at blive så varmt udenfor. Og så det her med, at man nogen gange glemmer det derhjemme. Det kunne faktisk være ret fristende at smide resten af pakken på sankthansbålet.

7 Tasia Kaltoft, 41

- Jeg går ud fra, at myndighederne ved, hvad de laver. Men jeg vil ikke sige, at jeg er helt tryg ved, at vi ikke skal have mundbindene på længere. Så jeg beholder helt sikkert dem, jeg har tilbage.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Egtved For abonnenter

Thyra, Kasper og rigtigt mange andre risikerer at skulle vinke farvel til noget af det, som de holder meget af - meget snart

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Live valgdebat: Hvordan får vi bedre offentlig transport, hvor skal solcelleparkerne ligge, og hvilke byer skal have byggegrunde?

Vejle Boldklub For abonnenter

Live: VB spiller pokal-bold i Horsens, og der er en kvartfinaleplads på spil

Alarm 112

De afslørede sig selv: Butikstyve kom i slagsmål uden for forretningen

Billund For abonnenter

Niårige Magnus har en kræfttumor i hjernen og har fået 81 gange kemo: - Vi nyder ham, mens vi har ham

Alarm 112

Han kørte videre fra påkørsel: Vaks trafikant fulgte efter ham

Vejle For abonnenter

Dømt for sygehus-svindel, de lokale lejere bor billigere, gågaden lukket for valgplakater, Vejle kåret som årets transportkommune og lokal forening ramt af global varekrise: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

Alarm 112

Efterlysning af 17-årig: Fundet i god behold

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Hedensted

Lene Langelund lukker sin ellers velkørende butik i Hedensted: Har sidste åbningsdag 27. november

Danmark

Heunicke: Flere skal vaccineres hvis Danmark skal være åbent

Vejle

Alternativt bingo: Håbefuldt parti benytter sine få valgplakater som spilleplader - det er ikke specielt grønt at spille med

Billund For abonnenter

Kirkbi har købt endnu en bygning i Billunds bymidte: Prisen var 18 millioner kroner

GAMLE DAGE

En vaskeægte iværksætter: Manden, der satte Vejle på søkortet, havde et heftigt og lidenskabeligt temperament

Annonce