Annonce
Billund

Resultatet af Grindsted-borgernes sundhed kommer i januar

Resultatet af sundhedsundersøgelsen i Grindsted forventes i januar. Arkivfoto: Martin Ravn
Grindsted-borgerne får formentlig i januar besked om, hvorvidt der er større risiko for at blive syg i byen i forhold til andre steder.
Annonce

Grindsted: Inden længe kan Grindsted-borgerne få svar på, om man i byen har højere risiko for at blive syg end andre steder i landet.

Ifølge Region Syddanmark skrider sundhedsundersøgelsen planmæssigt frem, og forventningen er, at resultatet kan præsenteres i januar 2020.

Undersøgelse blev sat i gang af Region Syddanmark, efter flere borgere i byen havde ytret deres bekymringer for, at der er en sundhedsrisikoen ved at bo tæt på de omfattende forureninger i Grindsted by.

Undersøgelsen var planlagt til at være færdig i sommer, men Statens Institut for Folkesundhed på Syddansk Universitet, som udfører undersøgelsen, havde problemer med at få adgang til alle relevante registre og databaser. Derfor blev tidsplanen rykket, og man forventede først at være færdig omkring årsskiftet.

Den tidsplan holder som nævnt, og data fra de sidste registre bliver leveret inden for de kommende uger.

- Vi ved, at mange borgere glæder sig til at få svar på deres bekymringer, og at undersøgelsen har været længe undervejs. Jeg kan love, at vi arbejder på højtryk for at kunne levere resultaterne til tiden, siger Kurt Espersen, koncerndirektør i Region Syddanmark, via en pressemeddelelse.

Resultatet af undersøgelsen vil kun pege på, om borgerne i Grindsted generelt er mere syge end borgere i andre byer. Den kan ikke sige, om det hænger sammen med forureningerne eller ej. I så fald borgerne er mere syge, sætter regionen straks i gang i en ny undersøgelse, der skal bevise, om det skyldes Grindsted-forureningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce