Annonce
Debat

Revurder forældreansvarsloven: Det kan være gavnligt for bopælsforælderen aktivt at søge såkaldte konflikter

René Ørum. Arkivfoto: Klaus Madsen

Læserbrev: Vi skylder de tusindvis af forældre og særligt børn, der ender i det familieretlige system, at revurdere lovgivningen på dette område.

Forældreansvarslovens fornyelse i april 2019 er endt med at indeholde de samme problematikker som den tidligere, hvor det stadig kan være fordelagtigt for en forælder, særligt bopælsforælderen, at fremkomme med usandheder, og hvor det kan være gavnligt for bopælsforælderen aktivt at søge såkaldte konflikter.

Når dette sker, bliver udfaldet desværre ofte, at denne adfærd af sagsbehandlerne bliver tillagt negativ værdi for den modsatte part og dermed for barnets liv sammen med den anden forælder.

Annonce

Dette bl.a. fordi forældreansvarsloven og tilhørende vejledninger indeholder problematiske bestemmelser, der har til hensigt at beskytte barnet mod at blive involveret i konflikter mellem forældrene.

Desværre tages der ikke i lovgivningen eller selve sagsbehandlingen højde for, om denne konflikt foregår i fora, der involverer barnet, hvem er eventuelt årsag til konflikten eller en nærmere definition af selve begrebet konflikt - for hvad der for den ene forælder kan betegnes som almen uenighed, kan af sagsbehandleren betegnes som værende konflikt.

Vi ser stadig flere og flere forældre fremkomme med deres oplevelser med det familieretlige system. Fælles for disse er, at de alle er samværsforældre, alle har oplevet den samme problematiske sagsbehandling, og alle står i situationer, hvor den anden forælders adfærd har haft direkte og afgørende betydning for samværsforælderens og barnets begrænsede tid sammen.

Ofte når dette emne bringes på banen, søges fokus at blive rettet mod, at lovgivningen skal beskytte de kvinder og børn, der er udsat for overgreb og dermed søger skilsmisse - hvilket den selvfølgelig skal.


Men vi skylder, at fokus bliver rettet mod de forældre og børn, der efter en skilsmisse udsættes for overgreb af modparten såvel som det familieretlige system.

René Ørum


Men vi skylder, at fokus bliver rettet mod de forældre og børn, der efter en skilsmisse udsættes for overgreb af modparten såvel som det familieretlige system.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Peanutbutter-banana-sandwich og portugisiske grillspyd: Det har der været serveret på Vejlegården siden fagkonflikten

Erhverv

De seks vigtigste ting, du skal læse, for at forstå konflikten på restaurant Vejlegården

Annonce