Annonce
Egtved

Revy: De største svin er dem der sidder bag rattet

Blandt sketchene ved Bredsten Revy 2019 kan man opleve chaufføren af en svinetransportlastbil, der med sine grise synger om dyrevelfærd. Navnet på indsalget er "De største svin, er dem der sidder bag rattet". Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

Inden længe kan man møde lyserøde svin, en kvinde i fuld burka og overdiagnosticerende forældre på de skrå brædder i Bredsten Håndværkerhus ved årets Bredsten Revy.

Bredsten: Bredsten Revy kan opleves 28. februar og 1. marts. Her kan man lade sig underholde med emner som ligestilling, dyrevelfærd og overdiagnosticerende forældre, når årets revyartister giver den for fulde gardiner med deres kunstneriske talenter.

- Faktisk rammer vores revy både noget ude og hjemme. Det, der sker på scenen, er som regel noget, der rækker længere ud end Bredsten, og så er der de sketches, som kommer på mellem sceneskiftene. De er mere lokalt forankrede. I år kommer de fra Rottehullet, siger Anders Klüver og Eva Skyttebjerg.

De har har taget sig tid til en snak med avisens udsendte om deres revy og fællesskabet bag. Begge er teamet bag Rottehullet. Den ene skal spille Meyer og den anden Emma, og alt tyder på, at de glæder sig til at hoppe ind i deres roller.

Hvert år er det enten forskellige kendte figurer eller andre tidsrelevante personificeringer, man møder i sketchene mellem sceneskiftene. Her har man blandt andet parodieret Snobberne fra Rytteriet, Anna og Lotte, en afdanket nyhedsoplæser og nogle pælesiddere. Alle har haft det formål at holde blus i ilden under publikum med deres "kommentarer" på lokale personligheders bedrifter og lignende.

Ja, det er egentligt noget underligt noget, for så går vi rigtigt længe og forbereder os, frem til vi skal vise det hele for publikum, og puf... pludseligt er det hele ovre

Anders Klüver, en del af revyholdet
Fra idé til færdig forestilling er der gået månedsvis. Alt ligger i støbeskeen hos idégruppen flere måneder før. Her sammensættes hele manuskriptet og rollerne bliver fordelt. I år var en af idéerne, at man skulle have Rottehullet med mellem sceneskiftene, og her er det Anders Klüver og Eva Skyttebjerg, der giver den som Meyer og Emma. Privatfoto

Vintersport og lyserøde skyer

- Det her er simpelthen min vintersport. I den kolde og mørke tid er det bare skønt hver onsdag at møde op herinde i Håndværkerhuset og få nogle farverige timer sammen med hele revyholdet. Vi har det helt fantastisk sammen, siger Eva Skyttebjerg, der har været en del af Bredsten Revy siden 1998.

Hvert år fra 3. januar mødes revyholdet hver eneste onsdag frem til premieren for at tilrettelægge og øve. De er vidt forskellige mennesker, der kommer med hver deres personligheder og interesser, og her mødes de om deres fælles passion, revyen.

Man hører hurtigt, at de alle er enige om, hvor vigtig selve processen bag revyen er.

De har ingen fast instruktør, og derfor lægger de stor vægt på både at være selvkritiske og gode til at tilpasse deres idéer og måder at gøre tingene på.

- Ja, det er egentlig noget underligt noget, for så går vi rigtig længe og forbereder os frem til, vi skal vise det hele for publikum, og puf... pludseligt er det hele ovre, lyder det fra Anders Klüver, der elsker at stå på scenen og mærke suset fra publikum.

- Jeg svæver nærmest på lyserøde skyer, når jeg har været på scenen, siger han med et blik, der ikke er til at tage fejl af.

Han er vild med at underholde, og han har gjort det i Bredsten Revyen siden 2012.

Fra kaffemor til sufflør

På teamet bag Bredsten Revy står hele 16 mand, heraf er de otte optrædende artister. Alle de andre er også artister, bare på deres områder. En er makeup artist, nogle er kuntneriske med kostumer, lyd, lys og scenografi, og ikke at forglemme kunsten at være sufflør, kaffemor og pianist. De to sidste kræver et par ekstra ord. Pianisten Karen er uundværlig. Hun samler helt naturligt alle op, når de taber tråden, og så bliver hun kaldt for deres egen James Price. Og så er der hele holdets kaffemor. For ja, hver onsdag tropper hun op og opfylder sin meget vigtige og støttende opgave i at sørge for, at de hårdtarbejdende artister får deres kaffe - gerne ledsaget af kage.

Søndag 24. februar står den store øvedag. Her bliver hele pivtøjet prøvet af i timevis med stykkerne, kostumerne, sminken, lyden, lyset og sceneopsætningen. Det er den dag det hele bliver finpudset inden kulminationen til premieren.

Musik og tarteletter

- Og én ting er helt sikker. Nemlig at der vil være god musik på mange måder. Vi har blandt andet Jan Nielsen. Han synger fantastisk. For eksempel vil han komme med en potpourri af Kim Larsens sange, og så er der altid vores slutsang, som vi skriver en ny af hvert eneste år, den er meget vigtig, fortæller Anders Klüver og Eva Skyggebjerg, der så småt er begyndt at mærke de små sommerfugle i maven op til årets revy i Bredsten, der både rummer syngende lyserøde grise, der vist ikke har det så godt, og forældre, der har travlt med at give deres børn alskens diagnoser. Alt dette bliver ledsaget af intet mindre end ganske sikkert lækre tarteletter.

Skulle man være interesseret i at vide mere om revyen, kan man finde dem på facebook under navnet "Bredsten Revyen".

Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Møbelhus: Vejle har fået en Ilva

Mest læste

Søndagsavis

Vores søndagsavis spræller af vitaminer og smil: Se fem forsider, vi er særlig stolte af - og læs hvordan det gik

Annonce