Annonce
Kultur

Revysæsonen er i gang: Odense lægger festligt ud

Corona-dansenummer skrevet af Vicki Berlin og med hende selv i front er et originalt, sjovt og en smule uhyggeligt indslag. Foto: Odense Sommerrevy
En god fest har sine afsløringer, pinlige øjeblikke, højt humør og fed musik, og det er præcis sådan en fest, Odense Sommerrevy skyder revysæsonen i gang med.

Revy: Så er festen i gang. Revyfesten. Odense Sommerrevy har lagt ud og gør det vellykket og med charme - og bæredygtigt i ordets bogstavelige forstand.

Netop bæredygtighed er revyens tema - eller røde tråd. Og også den røde tråd - den fra Shu-bi-dua - bliver der plads til i anden akt i en poetisk og musikalsk velarrangeret hyldest til afdøde Michael Bundesen. Klædt i hvidt og bærende rundt på store kulørte kasser skaber de medvirkende et roligt visuelt rum, så musikken kan fylde. Lidt langt, men rørende.

I det hele taget er musikken og orkestret, der sidder højt bagest på scenen en fornøjelse at lytte til. Gode til at tone ned, men også til at give gas, så det indimellem føles som at være til koncert. De seks medvirkende på scenen synger dejligt og flerstemmigt med Stig Rossen som både cremet og buldrende front, men også Mette Marckmann kan sætte strøm til sine klare stemmebånd.

Annonce

Genbrugskostumer

Bæredygtigheden slås an fra første tone med velkomstsang i genbrugskostumer, og allerede i andet nummer ryger humøret fra højt til helt op i spidsen af den opvarmede teltdug, da revydirektør Lars Arvad giver den som håndboldlandstræner Nikolaj Jacobsen, der ikke er i stand til at fuldføre en sætning. Nummeret er skrevet af Vase & Fuglsang, men det er Arvads karikatur, der bringer det fra glimrende til mesterligt.


Allerede i andet nummer ryger humøret fra højt til helt op i spidsen af den opvarmede teltdug, da revydirektør Lars Arvad giver den som håndboldlandstræner Nikolaj Jacobsen, der ikke er i stand til at fuldføre en sætning.

Uddrag af anmeldelsen


I sidste revy for alt for længe siden efterlyste Lars Arvad at blive kåret til Årets Fynbo - og blev det. Nu går han efter at blive borgmester i Odense eller konge af Fyn, betror han publikum. I første omgang må han glæde sig over at være konge af en vellykket revy, hvor han selv gør en god figur.

Bæredygtighed er revyens tema, og her er vi til genbrugsmesse for fuld gospel med Stig Rossen i front. Foto: Odense Sommerrevy

Første akt er en gennemført fornøjelse - bortset fra en svipser om plastikposer. Covid-19 behandles i et originalt, gakke-sjovt, men også lidt uhyggeligt dansenummer skrevet af Vicki Berlin. "De strivte", som er de stribede OB-fans, er på banen igen med "Striverfetichist uanset om de ligger først eller sidst", og der er et rammende svingdørsnummer i godt tempo om de mange partiskift i Folketinget. I "Helt hysterisk" vendes #MeToo på hovedet - to kvinder synes, det er fint med et klap bagi og "hovedet op, benene ned og lidt spredt".

Odense Sommerrevy er ikke bange for at bekende lokal kulør. Der er syngende fynsk og lokale emner, men der er også blik for landshistorierne, mens det store udland får lov at ligge uberørt - næsten som en hentydning til vores indespærring.

Annonce

Ødselt

H.C. Andersen dukker op som første mand i anden akt i skikkelse af Henrik Koefoed. Det er bragende godt. Kofoed er Andersen, og teksten, der er en montage af gamle eventyr og nutiden, er elegant skruet sammen. Kofoed indgår ubesværet i revyen, og det samme kan man sige om Mette Marckmann, der med rund autoritet, genkendelighed og Carl-Erik Sørensens tekst spidder Mette Frederiksen.

H.C. Andersen i skikkelse af Henrik Koefoed er et vidunderligt nummer, hvori Andersen og hans eventyr kommenterer på nutiden. Foto: Odense Sommerrevy

Vicki Berlin topper som opmærksomhedshungrende blogger, hvorimod hendes faste figur - Camilla med den ultralave buksetalje - er blevet umoderne i vores højtaljede tid.

Stig Rossen er revydebutant og slipper godt fra det. Han "udnyttes" især til musical-lignende optrædener, hvor han i front lufter sin store stemme.

Thomas Mørk har derimod været med alle sæsoner og er som altid en stjerne. Ih, hvor kan han være sjov med sin store kropsbeherskelse og sit gummiansigt. I år er han for eksempel embedsmand i sundhedsministeriet og må selv stå for døvetolkningen, og han er en overenergisk  krabbe, der er træt af vinterbadere.

Der er noget ødselt over Odense Sommerrevy. God plads, god lyd, mange medvirkende, godt orkester, overdådige kostumer. Det er der for så vidt ikke noget nyt i, men i år er revyen samtidig både gakket, fræk, smågrov, musikalsk, aktuel og fynsk. Svært at forlange meget mere af en revy i Odense.

Odense Sommerrevy spiller til 14. juni. Instruktion og koreografi: Joy-Maria Frederiksen, kapelmester Morten Wedendahl, Kostumer: Henrik Børgesen

Vicki Berlin som kærlighedshungrende blogger, der her kaster sig over Stig Rossen, inden hun farer ud på toilettet for at opdatere sine følgere om kysset. Foto: Odense Sommerrevy

Revysæson 2021

Avisen Danmark påtænker at anmelde følgende revyer i 2021 – afhængig af især corona-situationen.

Odense Sommerrevy 

Spiller til 14. juni.

Instruktør: Joy-Maria Frederiksen, skuespillerne: Vicky Berlin, Stig Rossen, Thomas Mørk, Mette Marckmann, Lars Arvad, Henrik Koefoed. Kapelmester: Morten Wedendahl.

5 stjerner: ”Der er noget ødselt over Odense Sommerrevy. God plads, god lyd, mange medvirkende, godt orkester, overdådige kostumer. Det er der for så vidt ikke noget nyt i, men i år er revyen samtidig både gakket, fræk, smågrov, musikalsk, aktuel og fynsk. Svært at forlange meget mere af en revy i Odense.”

Cirkusrevyen

Premiere 9. maj. Spiller til 28. august.

Instruktør: Lisbet Dahl. Skuespillerne: Ulf Pilgaard, Lisbet Dahl, Henrik Lykkegaard, Merete Mærkedahl, Niels Olsen, Niels Ellegaard. Kapelmester: James Price.

Sønderborg Sommer Revy Show

Premiere 29. maj. Spiller til 24. juli.

Instruktør: Jeanne Boel. Skuespillerne: Carsten Svendsen, Jesper Lundgaard, Jeff Schjerlund, Lone Rødbroe, Jeanne Boel. Kapelmester: Thomas Pakula.

Kerteminderevyen:

Premiere 30. maj. Spiller til 10. juli.

Instruktør: Gordon Kennedy. Skuespillerne: Lonnie Kjer, Christine Astrid, Kim Hammelsvang, Farshad Kholghi. Kapelmester: Peter Bom.

Rottefælderevyen:

Premiere 3. juni. Spiller til 14. august.

Instruktør: Carsten Friis. Skuespillerne: Jan Schou, Joachim Knop, Rikke Hvidbjerg, Mikkel Schrøder. Kapelmester: Jens Krøyer.

Revyen i Helsingør:​

Premiere 3. juni. Spiller til 26. juni.

Instruktør: Mads M. Nielsen. Skuespillere: Simon Nøiers, Dan Schlosser, Sune Svanekier, Le Münster-Swendsen. Kapelmester: Catrine Frølund.

Esbjergrevyen

Premiere 25. august. Spiller til 10. september.

Skuespillerne: Trine Gadeberg, Jan Svarrer, Farshad Kholghi, Teit Samsø. Kapelmester: Peter Bom.

RandersRevyen.

Info endnu ikke på plads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Statens planer om nye veje og jernbaner fanger tusindvis af borgere i usikkerhed: Helle har ventet på en afklaring i otte år

Give

Se billederne: DM i cykling blev skudt i gang med sved, tilråb og kolde fadøl

EM For abonnenter

Alle hold har været i kamp – vi kigger på fem højdepunkter og fem lavpunkter under EM indtil nu

Vejle

Til hot fodboldaften i Byparken - med øl, jubel, skuffelse og frossen oksekødssuppe

Annonce