Annonce
Give

Revytid i Thyregod: Det er jo næsten som i de gode gamle dage!

En god blanding af Abba og Spice Girls tilsat lidt rock'n roll a la Cliff and The Shadows udgør den musikalske fortrop til dette års jubilæumsrevy i Thyregod. Foto: Jim Hoff
Vi nærmer os med hastige fjed premieredagen for 40-års jubilæumsrevyen i Thyregod. Billetsalget går forrygende, optimismen på revyholdet er stor, og de gamle sang- og korpiger har fundet de frække kjoler frem.

THYREGOD: - Det er jo næsten som i de gode gamle dage. Billetterne bliver revet væk, der er solgt over 500 ud af 570 billetter, og man kan mærke en boblende glæde og optimisme hos de gode revyfolk. Jeg er sikker på, at det bliver en kanongod revyfest i år.

Manden bag ovenstående citat er Jens Erik Svane, der er formand for borgerforeningen i Thyregod, og han udtaler dem, mens han sidder og kigger på, hvordan revyholdet og det lige så store musikerhold fordeler sig ud i to lokaler for at gå i gang med musik- og tekstprøverne til den store jubilæumsrevy, der bliver skudt af den 5. oktober i Thyregodhallen.

Gennem samtlige 40 år er det borgerforeningen i byen, der har stået bag den lokale revy, og står det til såvel formanden som foreningens medlemmer, så skal revyen også fortsætte efter den markante milepæl, der fejres den 5. oktober.

Der er en vis stolthed her i byen over, at vi nu på 40. år kan samle folk i byen om en revy. Revyen er på den måde en del af Thyregods identitet og det årlige sociale samlingspunkt, som man som Thyregodborger gennem årene har kunnet se frem til.

Jens Erik Svane, formand for borgerforeningen i Thyregod

Revyen en del af byens identitet

- Vi har fået lidt løse henvendelser fra småbekymrede borgere, der på en eller anden måde har fået den opfattelse, at det er slut med revyen efter i år. Men det vil jeg på det kraftigste dementere. Det er på ingen måde vores hensigt at lukke ned for revyen efter 40 år. Der er positive tilkendegivelser fra holdets yngre kræfter på, at de meget gerne vil fortsætte med at spille revy. De har det rigtig sjovt sammen, og det skal jo også være glæden ved at spille revy, der er det bærende element. Jeg ved, at de vil gøre alt for at få samlet et godt revyhold, der kan fortsætte den gode tradition med revy her i byen, siger Jens Erik Svane.

Han pointerer i den forbindelse, at revyen har været til stor glæde for byen gennem nu 40 år på flere parametre.

- Revyen har gennem årene skabt overskud i borgerforeningens kasse, og det er jo kommet byen til gode på flere områder. Derudover er Thyregod-revyen også den årlige fest, det årlige sociale samlingspunkt, som man som Thyregodborger gennem årene har kunnet se frem til. Og så synes jeg da også, at vi godt kan sige, at der er en vis stolthed her i byen over, at vi nu på 40. år kan samle folk i byen om en revy. Revyen er på den måde en del af Thyregods identitet - og vi oplever faktisk at der er flere og flere af byens tilflyttere, der er begyndt at bakke op om festen. Og ikke mindst derfor ser vi meget gerne i borgerforeningen, at revyen kører videre, konstatere Jens Erik Svane.

Billetsalg kun på nettet

Selvom det er en jubilæumsrevy med et heftigt bagkatalog på solide 40 år, går man ikke af vejen for at lancere nogle nyheder både på det lavpraktiske og det indholdsmæssige område.

Billetterne skal i år købes via nettet på thyregodvester.safeticket.dk. Her er det vigtigt at bemærke, at man ved køb af billet vælger et bordnummer, hvilket betyder at der ikke er mulighed, for senere ombytning, af billetter til bordene, eller ændring af bordplacering efter endt køb.

- Rent praktisk er det meget lettere for os at sælge billetterne via nettet. Vi har Theis Knudsen og Louise Timmermann, der er skarpe på det digitale, så konceptet er i gode hænder her. Nu er det jo helt nyt at gøre det på denne her måde, så jeg skal lige understrege, at folk altså skal huske at tage deres billetter med til festen. Billetterne vil blive nemlig skannet ved indgangen, og har man ikke en billet med, så kan man jo ikke komme ind, forklarer Jens Erik Svane.

Hartvig Topp, Patrik Ellegaard og Henrik Højgaard øver ihærdigt på en tekst med en lang række forvekslingsord, så her gælder det om at holde tungen lige mellem ørerne. Foto: Jim Hoff

Åbner allerede klokken 15.00 med nostalgisk revymøde

En anden nyhed, afledt af at det jo er jubilæumsår, er at man åbner i cafeteriet allerede klokken 15.00. Her vil det blive muligt at se revyfilm fra tidligere tider, og revylegenden Peter Lassen vil tage sine mange fotomapper med med fotos fra de mange revyer gennem tiderne.

- Derudover pønser vi også på at kontakte Give-Egnens Museum for at låne nogle af de sort/hvide billeder, der er blevet taget af VAF gennem tiderne i forbindelse med revyen. Den tidligere VAF-journalist Jørn "Ørn" Kristensen lavede for en del år siden en udstilling på GEM med en masse gamle fotos, og her i blandt var der en del revybilleder, som det kunne være interessant at vise frem, siger Jens Erik Svane.

I forbindelse med arrangementet i cafeteriet vil der blive serveret lidt godt til ganen, ligesom der vil blive spillet lidt god hyggemusik.

Selve revyen starter klokken 20.00 og vil indeholde både reminiscenser fra gamle dage og helt nye indslag. Alt sammen bundet sammen af ingen ringere end H.C. Andersen. Det vil blive til et glædeligt gensyn med et eksklusivt udpluk af revyens tidligere synge- og dansepiger, og hen over aftenen vil der løbe en række sjove og overraskende konkurrencer, hvor der vil være præmier af både våd og tør karakter.

Til de der ikke kan deltage i revyfesten om aftenen afholdes der generalprøve lørdag formiddag, og her er der adgang for alle.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce