Annonce
Fredericia

Rift om plads i frisørstolene: Ingen ledige tider gav lang kø hos drop-in-frisører

Maria Basbug er normalt i frisørstolen en gang hver måned. Efter fire måneders ventetid var hun blandt de første i stolene hos drop-in frisøren Hos Peter. Foto: Lene Dalsgaard Nielsdatter
Tirsdag morgen stod langhårede fredericianere i kø ud for drop-in-frisøren i Vendersgade. Frisører med tidsbestilling er nemlig fuldt bookede de næste seks uger.

Fredericia: Der blev fra morgenstunden klippet slidte spidser, da frisørerne i Fredericia Kommune endelig kunne åbne dørene igen.

I Vendersgade, hvor der udover en frisør med tidsbestilling ligger en drop-in frisør, var der usædvanligt meget liv i gaden før klokken 8, hvor Hos Peter åbnede drop-in salonen.

- Vi kan have 16 kunder i salonen, og da pigerne mødte ind i morges, stod de første 16 allerede i kø ude på gaden - alle vil jo gerne være den første, fortæller butikschef Christina Nielsen med et stort smil bag masken.

Hun havde lige 10 minutter, inden hun skulle have en jobsamtale.

- Jeg skal have ansat en frisør mere, for jeg tror, vi får travlt det næste stykke tid, siger butikschefen, der også bruger mere tid på at svare telefonopkald, end hun plejer.

Christina Nielsen havde også været i kontakt med kollegerne i Hos Peter-salonen på Vejlevej, som også havde travlt fra morgenstunden.

Maria Basbug er en af de kunder, der har fået en af de eftertragtede pladser i frisørstolene. Det var en dag, hun havde set frem til med længsel.

- Normalt er jeg hos frisør en gang i måneden, men det er fire måneder siden, jeg sidst er blevet klippet og farvet, fortæller hun og indrømmer, at hun flere gange har overvejet at tage i Normal og købe hårfarve.

- Men det gjorde jeg, da jeg var yngre - det bliver aldrig helt godt.

Annonce

Fuldt booket og afbudskø

På den anden side af Vendersgade er der også travlt i salon Park by Pili. Her kræver det tidsbestilling at få en plads i frisørstolen. Senest frisør og medindehaver Dorthe Lyngsaa Jakobsen tjekkede, er der fuldt booket de næste seks uger.

- Men vi har en afbudskø, man kan skrive sig på - og vi har allerede haft afbud i dag, fordi en kunde ikke havde fået en test inden. Så vi vil nok få nogle afbud indimellem på den måde, siger Dorthe Lyngsaa Jakobsen, mens hun klipper Jane Hunniches 'mest trælse spidser'.

Jane Hunniche havde bestilt flere tider, inden hun vidste, hvornår frisørerne åbnede igen.

- Jeg havde lagt tre tider ind. Skæbnen ville så, at en af dem var i dag, fortæller hun med et stort smil og tilføjer, at de to andre tider er slettet igen.

Frisør Dorthe Lyngsaa Jakobsen, Park by Pili, klippede Jane Hunniche, der havde fået en tid tirsdag formiddag. Foto: Lene Dalsgaard Nielsdatter

Hvordan har I det med coronapasset?

- Jeg har haft et par stykker i telefonen, som ikke var tilfredse med, at de skulle vise det, men indtil videre har vi ikke haft problemer her. Og kommer der nogen, der ikke kan eller vise et gyldigt pas, så kommer de ikke ind, siger Dorthe Lyngsaa Jakobsen, der ikke forventer, at det bliver et problem.

Kunden under saksen supplerer:

- Hvis det er det, der skal til, for at vi kan åbne igen, så er det helt fint. Alternativet er værre, siger Jane Hunniche, mens de slidte spidser lander på gulvet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE

NPV afviser kritikken af Gammelhavn: 'Det bliver en moderne og bæredygtig by for alle aldre'

Egtved

Gourmetrestaurant glæder sig over genåbning: Men en vandskade forsinker det hele to uger

Annonce