Annonce
Vejle

Riget fattes penge: Vejle må sætte Sundhedsskoven på skrump

Vejle Kommune har fokus på, at Sundhedsskovens faciliteter får skovbrugerne ned i tempo, og man er i gang med at anlægge "Den lille rundtur". For at finde den kan du gå ad St. Grundet Skovvej og stoppe ud for kolonihavehuset 26A, hvor ruten begynder ind i skoven. Arkivfoto
Vejle Kommune har fået færre penge end budgetteret til at rejse Sundhedsskoven i Store Grundet Skov. Derfor sløjfes udsigtspunkter, hegn og bålhytter.
Annonce

Vejle: Vejle Kommune må anlægge "Sundhedsskoven" i skoven bag Vejle Sygehus for 3,7 millioner kroner mindre end forventet.

Det lykkedes nemlig ikke at hente nok støtte fra fonde og foreninger til at nå de budgetterede 9,6 millioner kroner.

Projektet om at rejse Danmarks største sundhedsskov kan dog sagtens stadig blive godt med det nedjusterede budget på knap seks millioner kroner, lyder det fra Karl Erik Lund (DF), formand for natur- og miljøudvalget.

- Det er ærgerligt, at vi ikke fik helt nok fondsmidler. Det betyder, at vi ikke helt kan lave det, som vi regnede med, men det bliver stadig ganske udmærket. Og vi kan stadig bygge videre på det og søge flere fondsmidler, hvis der er nogen, der kommer med en pose penge, siger Karl Erik Lund.

De færre midler betyder, at flere udsigtspunkter ikke bliver ikke anlagt, terapiskoven bliver ikke indhegnet, og der anlægges én større bålhytte i stedet for flere bålhytter. Flere faciliteter på terapiområdet som træterrasse og frugtbuske sløjfes også indtil videre.

Hvad er på vej i Sundhedsskoven?

I 2017 købte Vejle Kommune 63 hektar bynær skov mellem Grundet og den bynære del af Grejsdalen.

Skoven skal blive til Danmarks største sundhedskov. Vejle Kommune er begyndt at opføre nogle af faciliteterne rundt omkring i skoven.

Sundhedsskoven får overordnet stier, forskellige slags siddepladser og opholdsrum.

  • "Den lille rundtur" rummer balanceudfordringer, platform, trampestier, som er etableret i samarbejde med den nye psykiatriske afdeling. Ifølge forvaltningen modtager man allerede nu positiv respons på disse faciliteter, som giver nye opholdssteder og oplevelser i skoven til patienterne og andre besøgende.
  • "Skovpladsen Moster Karens Fold" vil blive et mødested for mange forskellige brugere. Der opføres en større bålhytte, som kan rumme større og grupper. Der etableres flere bålsteder og en skovsansehave. Derudover bygges en toiletbygning og et opbevaringsrum til redskaber.
  • I skovens "Terapiområde" får forskellige siddepladser, som udnytter bækken og det stærkt kuperede terræn til at være i naturen. Der vil også blive etableret en mindre læplads/bålplads. Hvis det er muligt, vil kommunen gerne bygge et muldtoilet.

Kilde: Vejle Kommune

Annonce

Støtte fra flere fronter

Sundhedsskoven er et projekt, som involverer blandt andet Vejle Kommune, Kræftpatienternes Hus Vejle og Psykiatrisk Afdeling på Vejle Sygehus. Målet er, at forskellige patientgrupper kan benytte skoven som et sundhedsfremmende element i deres behandling.

Vejle Kommune finansier selv to millioner kroner, derudover donerer Tryg Fonden to millioner kroner, over en halv million kommer fra 15. Junifonden og ligeledes en halv million kroner fra Friluftsrådet.

Derudover bidrager Region Syddanmark med 750.000 kroner.

Sidstnævnte så Karl Erik Lund (DF) gerne havde bidraget med mere.

- Vi kunne godt have ønsket, at Region Syddanmark havde spyttet lidt mere i kassen, for mange af de ting vi gør i Sundhedsskoven er jo relateret til regionen, hvad angår psykiatri og kræft. Vi må lave det, vi kan for pengene. Selvom vi har pillet et par udsigtspunkter og et par andre ting ud af planerne, betyder det ikke, at det ikke kan komme på et senere tidspunkt, siger Karl Erik Lund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Folkene bag Vejles festlige natteliv håber på genåbning, men tvivler på, at den kommer snart

Billund

To biler stødte sammen i tæt trafik

Annonce