Annonce
Vejle

Rigtige mænd beholdt underbukserne på foran croquis-tegnerne

Team VOM samarbejder i forskellige positurer, forrest: Steffen Goldmann og Leif Petersen, bagerst Henrik Petersen og Nicolai Dam Pedersen. Foto: Søren E. Alwan

Medlemmerne af Team VOM fra Vejle, der deltager i kampagnen "Rigtige mænd", synes det er grænseoverskridende at lade sig tegne i næsten bar figur af croquis-tegnerne fra Grafisk Værksted Vejle.

Annonce

Vejle: Fire mænd i næsten bar figur står midt i teatersalen på Domus i forskellige positurer.

De stirrer zen-agtigt frem for sig, mens deres kropsform bliver iagttaget af 13 koncentrerede croquis-tegnere.

De fire mænd udgør Team VOM fra Vejle, som har meldt sig til den landsdækkende kampagne "Rigtige mænd" for at komme i bedre form.

De mangler en mand, som er forhindret i aften, men holdkaptajn Steffen Goldmann, Henrik Petersen, Leif Petersen og Nicolai Dam Pedersen har taget imod udfordringen: At lade sig tegne af croquis-holdet, der mødes hver torsdag i Grafisk Værksted Vejle.

I aften er de nu rykket til Domus, hvor der er bedre plads til de fysiske udfoldelser.

Det var sindsygt grænseoverskridende. Jeg fandt et stille sted i mig selv og stirrede lige frem for mig.

 

De er Team VOM

Team VOM fra Vejle består af kolleger fra Jobcentret i Vejle, nemlig: Steffen Goldmann og Henrik Petersen, der begge er beskæftigelsesrådgivere for aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere, Leif Petersen, der er mentor for stærkt udfordrede unge, og Nicolai Dam Pedersen, der er socialrådgiverstuderende og arbejder på Jobcentret som et led i sin uddannelse. Jobkonsulent Gert Lisbjerg var forhindret i at deltage i croquis-tegningen. Holdets håb er, at de kommer i god form - og kan fortsætte med at holde sig i form med forskellige træning.

Leif Petersen fra Team VOM sidder musestille midt i teatersalen på Domus og lader sig tegne af croquis-holdet. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

Team VOM fra Vejle

Team VOM er kolleger fra Jobcentret i Vejle, og det dobbeltydige navn dækker faktisk over navnet: Vejles omdiskuterede mænd, fortæller holdkaptajnen.

Fra begyndelsen havde de to kvindelige kolleger med på holdet, men kvinder er forbudt på "Rigtige mænd"-holdene. Nu er de i stedet supportere, og Team VOM er dagligt omdiskuteret blandt kollegerne på Jobcentret. Flere deltager ligefrem i deres træning, fortæller de.

Hvorfor de har meldt sig?

- Fordi vi var har et stillesiddende arbejde ved et skrivebord, og fordi vi vil i bedre form, fortæller Henrik Petersen.

Til hverdag arbejder de med tunge problemer, og derfor nyder de samværet om at træne. For det sociale samvær og fællesskabet om træningen betyder det hele.

- Efter tre uger kan jeg mærke, at det har hjulpet på fysikken. Jeg har også tabt et par kilo, siger Leif Petersen.

Det australske ægtepar Jessica og Joshua Mcgrath bor i Vejle og er flittige deltagere på croquis-holdet. De synes, det er udfordrende at tegne rigtige mænd, men de når at tegne mange tegninger, som får stor ros af modellerne. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

Højrøstede team

Team VOM er et af fire "Rigtige mænd"-hold på Domus denne aften. De øvrige er Hedensted Hell Racers og de to stærkt konkurrende Haderslev-hold: Team Dunk og Team Antidunk.

Haderslev-holdene er mænd med anseelig krops-volumen, og de holder den ved lige med kassevis af medbragte dåse-øl. De to teams har en fest og er ret så højrøstede, indtil Lars Graverholt, der styrer slagets gang, siger, de skal holde mund.

- Croquis kræver koncentration og stilhed. Ofte kan man høre en knappenål falde til jorden, siger han, og så bliver der ro.

Lars Graverholt er tidligere sømand og skibsfører, han har mange års erfaring som croquis-model og underviser. Derfor er det ham, der giver gode råd om forskellige positurer.

Dyb koncentration hos tegnere og model. Grafikeren Susanne Baldus arbejder koncentreret med blyanten, mens Leif Petersen fra Team VOM er model. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

Grænseoverskridende

Mændene fra Team VOM venter i de bløde sofaer og er sidste hold i aktion i næsten bar figur.

De er spændte, mens de venter, og da det hele er overstået, er de lettede og glade, og tiden fløj afsted.

Leif Petersen kigger på de mange tegninger, der er aftenens resultat for at se, om han kan finde sig selv.

- Det er mig, jeg kan kende mine egne deller, siger han med et smil.

Grethe Fyrstenberg fra Horsens er en af croquis-tegnerne, og hun er helt udmattet efter to timers tegning.

- Det har været hårdt, fordi der var så mange skift. Normalt har vi kun én model, men i aften har vi haft en hel flok, så det har været krævende, men også sjovt, fortæller hun.

Og Team VOM forlader Domus med visheden om, at de har haft mod til at tage imod en grænseoverskridende udfordring.

Pyha, nu er det hele overstået, nu kan vi trække i tøjet igen efter en grænseoverskridende oplevelse, siger medlemmerne af Team VOM . Foto: Søren E. Alwan
Joshua McGratth er fra Australien og arbejder til hverdag på Lego, men han nyder at tegne croquis og arbejder hurtigt og koncentreret. Foto: Søren E. Alwan
Steffen Goldmann, til venstre, og Leif Petersen fra Team VOM sidder i positur med et zen-agtigt blik. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Trekantområdet

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce