Annonce
Give

Ringe interesse for skolebestyrelsesarbejde på Firkløverskolen

Firkløverskolen mangler tre medlemmer til skolebestyrelsen. Foto: Jim Hoff
Skolebestyrelsen på Firkløverskolen er i decideret akut mangel på medlemmer. Efter et opstillingsmøde den 26. august er resultatet, at man står og mangler hele tre medlemmer ud af en syv mand høj skolebestyrelse
Annonce

Give: Under mottoet 'Betyder dit barns skoleliv noget for dig?' inviterede den siddende skolebestyrelse til opstillingsmøde onsdag den 26. august, og konklusionen på den seance må være, at mottoet med en journalistisk stramning måske skulle hedde 'Er du helt ligeglad med dit barns skoleliv?'

For det blev en tynd omgang, som efterlader både skolen og skolebestyrelsen med et meget kontant problem. Ud over selve de syv skolebestyrelsesmedlemmer dukkede der kun én forældre op, og da aftenens dagsorden var kørt igennem, stod man og manglede tre medlemmer til bestyrelsen - plus suppleanter.

Annonce

Op ad bakke

- Der var godt nok op ad bakke med så dårlig opbakning. Vi har ellers som bestyrelse været på banen ved forskellige forældrearrangementer for at forklare om vigtigheden af skolebestyrelsens arbejde. Vi taler med folk om bestyrelsesarbejdet, når vi møder dem ude i byen osv. Generelt får vi det svar, at "jeg har simpelthen for travlt", men det har vi jo alle, siger Carsten Nieleboch fra den nu blot fire mand høje skolebestyrelse.

Han er lidt rystet over, at folk ikke er mere interesserede i deres barns skoleliv og at man viser så lille interesse i at tage muligheden for at forme dagligdagen for skolebørnene.

- Det er altså betydningsfuldt arbejde det her. Vi sidder som bestyrelse for alle fire matrikler på Firkløverskolen, Ikærafdelingen, Givskud, Elkjær og Søndermarksafdelingen, og vi er også inde over de to specialklasseafdelinger. Jeg synes, at vi har en velfungerende skole, naturligvis også med nogle udfordringer, men det er jo netop her, man som skolebestyrelsesmedlem kan være med til at præge skolens liv, pointerer Carsten Nieleboch.

Annonce

Opråb fra skoleleder til samtlige forældre

Efter det nedslående opstillingsmøde har skoleleder Preben Skov Christensen sammen med den decimerede skolebestyrelse sendt et brev ud til samtlige forældre på Firkløverskolen.

Et brev der situationens alvor taget i betragtning har karakter af et opråb og et brev, der også informerer om, hvordan man som skolebestyrelsesmedlem kan få mulighed for at få indflydelse på sit barns skoleliv - og dermed fremtid.


Der var godt nok op ad bakke med så dårlig opbakning. Vi taler med folk om bestyrelsesarbejdet, og generelt får vi det svar, at "jeg har simpelthen for travlt", men det har vi jo alle

Carsten Nieleboch, skolebestyrelsesmedlem


- I skolebestyrelsen er man med til at lægge principper for sit barns skoleliv og SFO, man er en del af børnenes undervisningsmiljø, man er medbestemmende i forhold til hvordan skole- hjem-samarbejdet skal være på skolen. Derudover er man med til at ansætte lærere, ligesom man er med til at lægge principper for børnenes læring og trivsel, forklarer Carsten Nieleboch.

Annonce

Ekstraordinært opstillingsmøde

Preben Skov Christensen understreger, at skolebestyrelsen skal bestå af syv medlemmer og gerne en til tre suppleanter. Han inviterer derfor sammen med skolebestyrelsen til et nyt ekstraordinært opstillingsmøde onsdag den 2.9 klokken 16.30 i personalerummet på Ikær, og skolelederen åbner op for, at man via mail eller telefon kan kontakte ham, hvis man er interesseret i at stille op.

De fire tilbageværende skolebestyrelsesmedlemmer er Carsten Nieleboch, Michael Gavnholt Ahrendt, Jørgen Arndal Nielsen og nyvalgte Jens Kristian Poulsen, og de modtager naturligvis også gerne positive tilkendegivelser i forhold til at stille op til skolebestyrelsen.

- Vi har travlt nu. Vi har kun en lille uge, inden sammensætningen af den nye bestyrelse skal være på plads, så det er ved at være op over, understreger Carsten Nieleboch.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Vejle

Beboertalsmand efter flere smittetilfælde på Søndermarken: Regionen bør tilbyde corona-test til alle i Løget

Annonce