x
Annonce
112

Risiko for yderligere opgør: Visitationszonerne i Fredericia forlænges

Arkivfoto: Frederik Nordhagen
De to visitationszoner, der blev oprettet efter skuddrabet på en 24-årig mand 24. februar, bliver nu forlænget. Politiet vurderer, der fortsat er en risiko for yderligere opgør i områderne.

Fredericia: Politiet har besluttet at forlænge de to visitationszoner i Fredericia midtby og omkring Korskærparken, som blev oprettet 25. februar. Områderne vil frem til og med 8. april klokken 15 være visitationszoner.

Det meddeler Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse tirsdag eftermiddag.

Visitationszonerne blev oprettet 25. februar. Det var dagen efter, at en 24-årig mand blev dræbt af et enkelt skud i brystet i Korskærparken.

Formålet var at skabe ro og sikkerhed for borgerne i de to områder. Ifølge Sydøstjyllands Politi er der stadig en risiko for, at der kan ske sammenstød mellem grupperinger, og det er baggrunden for, at perioden med visitationszoner nu er forlænget.

- Sydøstjyllands Politi vurderer, at der efter hændelsen i Korskærparken 24. februar 2020 og igangværende konflikter fortsat er risiko for yderligere alvorlige voldelige opgør i områderne, da der kontinuerligt i perioden er fundet våben i zonerne, skriver Sydøstjyllands Politi i pressemeddelelsen.

Annonce
Visitationszonerne for området ved Korskærparken samt Fredericia midtby trådte i kraft 25. februar og forlænges nu. Kort: Sydøstjyllands Politi

Skal forebygge "alvorlige reaktioner"

Fra visitationszonerne blev indført og indtil 23. marts har Sydøstjyllands Politi foretaget 257 visitationer i områderne. Det har ført til 13 sager om overtrædelse af loven om euforiserende stoffer samt ni sager om overtrædelse af våben- og knivloven.

- Visitationszonerne skal således blandt andet forebygge eventuelle alvorlige reaktioner mod og/eller fra personer i grupperinger i Fredericia, hvor der aktuelt består et modsætningsforhold i mellem, oplyser politiet.

Tre mand sidder i øjeblikket varetægtsfængslet i drabssagen. Blandt dem er politiets formodede gerningsmand, en 27-årig mand fra Fredericia.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce