Annonce
Egtved

Ro og nærvær: Bente tilbyder mindfulness i naturen

Bente Meltesen byder på kursus i mindfulness i naturen i lokalområdet. Første dag er tirsdag 27. april, og der er stadig ledige pladser. Foto: Mette Mørk
Det handler om ro, nærvær og livskvalitet, når Bente Meltesen fra tirsdag starter sit første lokale kursus om mindfulness i naturen. I det hele taget er det hele menneske og dét at finde ind til sig selv og sine ressourcer noget, som hun har beskæftiget sig med i mange år.

Ågård: Bente Meltesen har siden 1994 arbejdet med mennesket i centrum, både som ansat i det offentlige og i private virksomheder. Her har hun løst opgaver for erhvervslivet og på beskæftigelses-, social- og sundhedsområdet. Hun arbejdede blandt andet med personlig udvikling og ledelse, hvor hun ofte blev anerkendt for at have særlige evner til at motivere og støtte mennesker omkring hende, og hun har hjulpet dem med at finde ind til egne ressourcer og styrker.

I 2004 tog hun første gang springet som selvstændig konsulent, hvor job, trivsel og udvikling også var i fokus.

I 2019 lagde hun en ny kurs. Eller rettere. Hun tog sin fyldte baggage med årevis af erfaringer og viden med sig og styrede nu mod horisonter, hvor fokus på endnu mere ro, livskvalitet og nærvær er målet - og gerne med naturen som medspiller.

Annonce

- Mit arbejdsliv, og mit liv i det hele taget, er ret værdidrevet, og min store mission er at skabe rammer til den optimale udvikling for mennesker, uanset hvor i livet de befinder sig. Og så er naturen bare en helt fantastisk ressource, som er meget vigtig for os som mennesker, siger Bente Meltesen, der i dag, under konceptet Destress, bruger hver dag på at inspirere andre mennesker til at opdage det store potentiale, der er i at finde indre ro og nærvær - blandt andet i samspil med naturen, eksempelvis via meditation og bevidsthedsøvelser.

Et kærligt boost

Tirsdag 27. april starter Bente Meltesens så sit første kursus i lokalområdet. Her byder hun deltagerne med ud i det grønne, hvor der for eksempel skal mediteres, laves lette yogaøvelser og arbejdes med stresshåndtering.

- Der er ikke noget hokus pokus over det at meditere og lave øvelser i naturen. Der er intet religiøst ved det, men det er ren og skær metoder som for eksempel vejrtrækningsøvelser eller lette yogabevægelser, vi laver, fortæller Bente Meltesen, og hun fortsætter:

- Og så gør naturen bare noget ved os. Den påvirker vores sanser, det mentale og fysikken. Forskning har vist, at naturen rent faktisk afgiver aromaer og stoffer, der kemisk påvirker vores krop. Og at det blandt andet er medvirkende til at styrke vores immunforsvar.


Naturen gør bare noget ved os. Den påvirker vores sanser, det mentale og fysikken. Forskning har vist, at naturen rent faktisk afgiver aromaer og stoffer, der kemisk påvirker vores krop. Og at det blandt andet er medvirkende til at styrke vores immunforsvar

Bente Meltesen, indehaver af Destress


Holdet, som Bente Meltesen står bag, hedder Mindfulness i Naturen, og det er et kursus, der foregår over otte uger. Efter endt kursus vil kursisterne have fået indarbejdet et væld af forskellige teknikker og øvelser, de selv kan implementere i hverdagen efterfølgende.

- Det handler om at give sig selv et kærligt boost og være god ved sig selv, og så foregår det endda i naturen her i lokalområdet, lyder det fra Bente Meltesen.

Annonce

Styrk nærværsmusklen

Der findes flere former for muskler, end dem vi for eksempel har i overarmen. Og en af disse dyrker Bente Meltesen ofte. Hun kalder den for nærværsmusklen.

- Jeg synes, det er lige så vigtigt at styrke sin nærværsmuskel, som mange af de andre muskler i kroppen, siger Bente Meltesen.

Hun fortæller videre, hvordan man med blandt andet stille opmærksomhed kan give sig selv lov til at genopdage, hvordan man for eksempel bruger fødderne, når man går rundt i skovbunden. At bruge tid på blot at lytte til vinden i træerne, fuglene der synger, eller det rislende vand i bækken er også noget af det, der er med til at styrke nærværsmusklen.

At give sig selv hen til at mærke solens stråler, dufte naturen og lytte til vinden, er noget af det, som man beskæftiger sig med, når det handler om mindfulness i naturen. Foto: Mette Mørk

- Der er meget, vi styrker via mindfulness i naturen - både mentalt og fysisk, så jeg glæder mig bare så meget til at komme i gang med det nye hold, hvor for øvrigt både mænd og kvinder er velkomne, og hvor det meget kommer til at handle om at arbejde med sit eget indre - med mig som guide, forklarer Bente Meltesen.

Det er stadig muligt at tilmelde sig kurset, som starter tirsdag i næste uge. Man kan finde flere oplysninger på Facebooksiden under navnet “Destress”, eller man kan kontakte Bente Meltesen på telefon 40 53 45 59.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

NPV satser på byggestart inden nytår: Posthusgrunden skal bebygges fra 'den billige ende'

Kultur

Kæmpe overraskelse: Se Danmarks bedste pressefotos

Annonce