Annonce
Billund

Erfaren venstrepolitiker skifter de voksne ud med de unge - men beholder fokus på beskæftigelsesområdet

Robert Terkelsen (V) har i de forløbne fire år stået i spidsen for voksenudvalget. I de kommende fire år skifter han udvalg, men han skal fortsat være formand for beskæftigelsesområdet, da han bliver formand for unge- og beskæftigelsesudvalget. Arkivfoto: Christer Holte
Selvom det til tider er foregået i blæsevejr, har Robert Terkelsen (V) været glad for at være formand for voksenudvalget. Efter nytår slipper han tøjlerne og bliver i stedet formand for unge- og beskæftigelsesudvalget.

Filskov: Det bliver et andet udvalg, han kommer til at stå i spidsen for, men visse arbejdsområder bliver alligevel de samme i de kommende fire år for Robert Terkelsen (V). Efter en periode som formand for voksenudvalget skal han i den kommende periode være formand for unge- og beskæftigelsesudvalget.

Frem til årsskiftet høre beskæftigelsesområdet hjemme under voksenudvalget, men det kommer fremover til at ligge i det nye unge- og beskæftigelsesudvalg. Herfra bliver kulturen til gengæld flyttet og skal fremover bo sammen med teknik og miljø.

Robert Terkelsen forestiller sig, at han i de kommende fire år nok vil få mere fokus på beskæftigelsesområdet end i de fire år, der snart er gået.

Annonce

- Voksenområdet har spændt meget vidt, og når et område er så bredt, kommer noget til at fylde mere end andet. Det vil typisk være de steder, der er udfordringer, som kommer til at fylde meget, og så får man ikke fokuseret så meget på det andet, siger Robert Terkelsen.

- Vi har brugt langt mere tid på handicap- og psykiatriområdet end på beskæftigelse, men det er også der, vi har haft de store udfordringer. Det andet er gået fint, og så er vi nok ikke kommet så meget i dybden med det. Vi har desuden haft et paragraf 17, stk. 4-udvalg, som har lavet en beskæftigelsesplan, så de har overtaget noget af det, siger han.

Har forsvaret upopulære beslutninger

Der har den seneste tid været en anelse blæsevejr på voksenområdet. Plejecentret Engbo blev lukket, psykisk sårbare og handicappede fik et fælles cafétilbud, og psykisk sårbare borgere fik mulighed for at flytte ind i ledige boliger på Omme Centret. Alle sammen emner, der gav massiv offentlig debat, og hvor Robert Terkelsen måtte stå forrest og forsvare de ikke altid populære beslutninger.

Robert Terkelsen

  • 58 år.
  • Bosiddende i Filskov.
  • Arbejdede som minkavler, indtil erhvervet for et år siden blev nedlagt. Arbejder nu hos Billund VVS.
  • Gift med Bodil, der er ansat hos garnbutikken Cirkeline i Grindsted.
  • Har to børn på 24 og 27 år.
  • Blev for første gang valgt til kommunalbestyrelsen i 2005. Er i indeværende periode formand for voksenudvalget.
  • Bliver i den kommende periode formand for unge- og beskæftigelsesudvalget.

Robert Terkelsen forestiller sig umiddelbart ikke, at det blæsevejret er lige så voldsom, når det er unge- og beskæftigelsesudvalget, man står i spidsen for, men som han siger, kan man altid blive overrasket.

- Inden for handicap-, psykiatri og ældreområdet er der nogle enormt stærke interesseorganisationer, som selvfølgelig gør, hvad de er sat i verden for. Det er også med til at skabe en masse opmærksomhed, siger Robert Terkelsen og understreger, at disse interesseorganisationer gør et godt stykke arbejde inden for deres felt.

- Vi har haft et rigtigt godt samarbejde med dem, og de er også med til at være nogle væsentlige ting frem. Vi har blandt andet haft et fortrinligt samarbejde med ældrerådet, siger han.

Voksenområdet har spændt meget vidt, og når et område er så bredt, kommer noget til at fylde mere end andet. Det vil typisk være de steder, der er udfordringer, som kommer til at fylde meget.

Robert Terkelsen (V), kommende formand for unge- og beskæftigelsesudvalget
Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

Kampen minut for minut: Sådan tog VB et kæmpe point mod superligaens tophold

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Har du også undret dig over mennesker med gule overtræksdragter og 'uhyggelige' åndedrætsværn på Damhaven? Mystisk lugt har ført til overraskende opdagelse

Vejle For abonnenter

Nyt system til 100 mio. kr. skal forhindre trafikkaos på Storebæltsbroen: Derfor vil det ikke virke på Vejlefjordbroen

Vejle Boldklub

Han blev den helt store helt for VB med en flot scoring i overtiden: Vi kan alle være stolte

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: VB leverede en god præstation - tre mand ragede dog højere op end resten

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

Børkop For abonnenter

Undersøgelse viser overraskende resultat: Jordskred i stort sommerhusområde griber om sig - kan gøre skade på bebyggelser

Billund For abonnenter

Vanvidsbilistens dom, forældrenes politianmeldelse af specialskole og niårige Magnus' kræfttumor i hjernen: Disse fem artikler bør du læse

Vejle

Lukket café skabte problemer bag lågen: Men så trådte Tortilla Flats til

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Vejle Boldklub

VB slog til dybt inde i tillægstiden: Tog point fra topholdet

Erhverv For abonnenter

Skal du have en varmepumpe? Vejlefirma leverer trods varemangel

Give

Efter salg til Stofa: Fællesantenne overfører millionbeløb til det lokale foreningsliv

Annonce