Annonce
Annoncørbetalt indhold

Robotter rykker ind i Sønderjylland

Man kan komme helt tæt på robotterne, når oplevelsesparken Universe afvikler en festival dedikeret kun til de elektroniske enheder. Målet er at inspirere børn og unge til et fremtidigt arbejde med robotteknologi.

Hos oplevelsesparken Universe i Nordborg er der ekstra travlt i disse dage. Om ganske få uger slår de nemlig dørene op for deres første festival med robotter som omdrejningspunkt.

“Vi startede allerede sidste år med de første forberedelser. Vi samarbejder med mange store aktører inden for industrien, så vi kan lave de bedste events og workshops på festivalen. Men det kræver en hel del planlægning og koordinering, før alle ender kan mødes,” udtaler Morten Lorenzen, der er event- og arrangementskoordinator i parken.

Byg din egen robot

Festivalen løber af stablen lørdag den 11. maj klokken 10 til 17, og dagen er spækket med turneringer og forskellige workshops, der er lavet i tæt samarbejde med dygtige fagfolk. Hos Universe har de nemlig en klar vision om, at de vil begejstre børn og unge inden for naturvidenskab, teknologi og iværksætteri. Og det kræver en stærk faglighed, forklarer Morten Lorenzen.

Under festivalen er der rig mulighed for at komme i nærkontakt med robotterne. Der bliver blandt andet afholdt tre forskellige turneringer i løbet af dagen, hvor der er mulighed for at prøve kræfter med forskellige labyrinter og robotsumobrydning, hvis man på forhånd har tilmeldt sig. Derudover kører der en masse workshops, hvor der er mulighed for at bygge og programmere robotter.

For eksempel kan man bygge sin personlige Børstebot, som skal trænes og navngives. Eller man kan lave en robot af pap, der bliver udskåret af en laserskærer.

Og så byder festivalen også på forskellige opvisninger, præsentationer af droner med kunstig intelligens, en servicerobot, der kan kommunikere med sine omgivelser og et spil, der giver de mindste børn færdigheder i programmering.

Fremtidens iværksættere

Morten Lorenzen håber på, at festivalen kan inspirere de mindste gæster så meget, at de har lyst til at arbejde med robotter i fremtiden.

“I fremtiden har vi brug for dygtige folk inden for det her område for at kunne fortsætte med at være innovative og teknologiske. Vi ved, at man lærer bedst, hvis man har det sjovt – derfor håber vi på at kunne begejstre børn og unge, så de får fortrolighed med teknologi og robotter, og har lyst til at beskæftige sig med det i fremtiden,” siger Morten Lorenzen.

Han slår dog fast, at det først og fremmest skal være sjovt at besøge Robotfestivalen og Universe.

“Vi vil gerne give vores gæster nogle helt særlige oplevelser, som de ikke kan få andre steder. Med hjælp fra landets dygtigste nørder, får de lov til at bygge, programmere og styre robotter en hel dag. Det er ret unikt,” fortæller han.

Og hele familien kan være med.

“Robotfestivalen er for alle. Vi har et klart ønske om, at hele familien skal involvere sig i legen. Derfor er samtlige aktiviteterne indrettet, sådan at alle kan være med. For det giver en helt særlig dynamik, når børn og voksne leger med hinanden,” udtaler Morten Lorenzen.

Flere festivaler i fremtiden

Selvom der er travlhed op til robotfestivalen, så kører forberedelserne planmæssigt. De store rammer er på plads, og nu gælder det mest de mere lavpraktiske gøremål. Lokalerne skal gøres klar, og der skal laves skilte til arrangementet.

Og så er holdet i gang med at planlægge den næste festival – en science-festival i september, hvor der arbejdes på spændende arrangementer med naturvidenskaben i fokus.

Udover festivalerne, så byder oplevelsesparken også på en masse andre aktiviteter.

“Vi har for eksempel Culumus, et område fyldt med VR-oplevelser. Siden sidste år er det blevet opdateret med den store nyhed VRcoaster, hvor man kan designe sin egen rutsjebane. Vi har også vores filmstudie, Bubblelab, Ballfactory og et stort segway-område,” siger Morten Lorenzen.

Fakta

Universe Science Park er en naturvidenskabelig oplevelsespark i Nordborg på Als, hvor børn og voksne leger sig til mere interesse for videnskab og teknologi. Fonden Universe Science Park er en non-profit selvejende fond med det formål at begejstre børn og unge for naturvidenskab, teknologi og iværksætteri. Oplevelsesparken er fyldt med oplevelser, der fascinerer, involverer og underholder inden for temaerne: Science, Technology, Engineering og Math (STEM). Oplevelsesparken har årligt over 125.000 gæster, hvoraf ca. 10 pct. er skolebesøg.

Se mere på www.universe.dk

Fakta

Robot – en programmerbar maskine, der ved interaktion (vekselvirkning) med sine omgivelser autonomt (selvstyrende) kan udføre en mangfoldighed af opgaver.

Kilde: Den Store Danske.

På festivalen kan man blandt andet opleve….

På festivalen kan man blandt andet opleve….

Vivitio - Vivitio giver en workshop i læringsspillet Scottie Go, der er et brætspil, som bruges sammen med en avatar på mobiltelefonen. Scottie Go giver mindre børn et indblik i grundlæggende færdigheder inden for programmering.

Shape Robotics - Shape Robotics kommer med en hær af Fable-robotter og giver en workshop i programmering og konstruktion af Fable.

Teknologiskolen - Teknologiskolen fra Odense kommer og holder en workshop, hvor man kan bygge sin helt egen robot.

Kilde: www.Universe.dk

Annonce